Gjestekommentar:

«Takknemlig for alt jeg fikk, svelget jeg følelsen av å ikke høre til»

Mens vi sitter og diskuterer kulturhus og andre «målbare» verdier, sliter ungdom og voksne med å komme inn i kunst- og kulturmiljøet, de sliter med å bli sett og hørt, skriver Azra Halilović, som selv kom til Norge for 26 år siden. 

Adresseavisens nye lørdagsspaltist deltok nylig i debatt om Trondheims ambisjoner som kulturby. - Debatten sirklet rundt bygg og forvaltning av penger. For politikere er det enklere å diskutere det målbare. Det som er minst like viktig, er det som ikke kan måles, nemlig innhold, skriver Halilović.  Foto: richard sagen

Mens det fortsatt falt bomber i Sarajevo, mennesker ble drept i Banja Luka, Mostar brant og Srebrenica-massakren ennå ikke hadde hendt, landet en gruppe med bosniere på Fornebu seint en augustkveld i 1993, uvitende om at dette kommer til å bli vårt nye hjemland. Det jeg visste om Norge, var at det alltid var enten natt eller dag, at isbjørner gikk rundt i gatene og at Morten Harket bor her et sted.