Kommentar

Havvind er mer enn et blaff

Blir havvind redningen for mer miljøvennlig energi når vindkraft på land nå nærmest er stemplet som miljøkriminalitet? Svaret bør være ja.

Skal verden klare å levere CO2-fri energi innen 2050, må vi ta i bruk vindenergien. I tillegg til at det er et klimatiltak, vil havvind også skape mange tusen arbeidsplasser.  Foto: NTB / Scanpix

Den spanske forfatteren Cervantes var trolig mer forutseende enn han selv trodde da han på begynnelsen av 1600-tallet skrev om «Don Quijote». Den bedrøvelige ridderen kjempet mot vindmøller i den tro at de var onde kjemper. Mange frøyværinger og andre trønderske vindkraftmotstandere vil nikke gjenkjennende. Nå kan disse «onde kjempene» bli drevet til havs og ender som gullgruver for norsk industri. Den muligheten bør ikke minst trønderske selskaper gripe. Men miljøkampen er ikke helt over.