Politikk pakket inn i vatt

De mangler ikke vilje til å forandre Trøndelag. Spørsmålet er om fylkespolitikerne har makt til å gjøre de fagre ordene om til handling.

Det politiske flertallet i Trøndelag har laget den nye politiske plattformen for de neste fire årene. Fra venstre Per Olav Hopsø (Ap), Rakel Trondal (SV), Tore O. Sandvik (Ap), Tomas Iver Hallem (Sp) og Karin Bjørkhaug (KrF). Plattformen er ambisiøs, men de konkrete tiltakene for å nå målene er det heller lite av, skriver kommentator Harry Tiller.   Foto: Richard Sagen

Det er en vakker og kald høstdag i Trøndelag. Ute på Frosta, et par drøye steinkast fra tinghaugen og det gamle Frostating, har Ap, Sp, SV og KrF innkalt til pressekonferanse. Veien utover er småglatt, høstfargene gløder, og flertallskoalisjonen smiler fra øre til øre når de legger frem en fargerik trykksak. «Frostaerklæringen» - intet mindre – trekker opp hovedlinjene i den felles politiske plattformen som de fire partiene skal styre den trønderske skuta etter de neste fire årene.