«Homoterapi» er svineri

«Helbredelse» av homofili kan ødelegge sårbare mennesker. Jeg er likevel usikker på om forbud er veien å gå.

VGs reportasjeserie om «homoterapi» viser hvor ødeleggende og uetisk denne virksomheten kan være. Her er det en anonym, kvinnelig kilde som selv skal ha vært utsatt for homoeksorsisme som forteller om hvordan dette foregår. Kilden instruerer en skuespiller og VGs reporter Morten Hegseth.   Foto: Skjermdump VGTV

«Homoterapi» i Guds navn bekrefter nok en gang at umoderne og fundamentalistisk tankegods lever i beste velgående i noen strengt religiøse miljøer. Noen vil sikkert spontant reagere negativt på en slik påstand. De vil hevde at religion slett ikke handler om å være moderne eller umoderne, men om tro. Og i enkelte karismatiske miljøer er menigheten tro mot Bibelens ord om at mann og kvinner hører sammen i sex og ekteskapet – og ikke mann og mann, kvinne og kvinne. Dem om det, vi har heldigvis religionsfrihet i Norge.