Et landemerke som står i veien

Riv bygget, det blir jul likevel. En juledekorasjon på fasaden kan ikke stoppe byutvikling og Siemens’ behov for fornyelse.

Vi kan ikke bevare Siemens-bygget på Sluppen fordi det har vært et juletre på fasaden. Skal næringslivet utvikle seg, må noen ganger gamle og umoderne bygg vike plassen for noe nytt, skriver kommentator Harry Tiller.   Foto: Håvard Jensen

Jeg forstår at nostalgien og følelsene veier tungt når spørsmålet om riving av gamle bygg kommer opp. Siemens-bygget har vært et landemerke på Sluppen i mange år, men det er en tid for alt. I de senere år har området blitt kraftig fornyet, Nav-bygget og Trondheimsporten har overtatt rollen som landemerker. Det blir ikke rare byutviklingen i Trondheim dersom alle gamle og umoderne bygg skal stå i veien for nye, moderne og funksjonelle kontorbygg som fremtidens industrivirksomheter i Trondheim har behov for.