Opposisjonen feilet i sitt første forsøk

Høyre, Frp og Venstre styrer landet sammen, men i Trondheim klarer de ikke en gang å bli enige om et felles budsjettforslag. Løftene om å stå samlet mot Ap og makta, varte ikke lenge.

For to måneder siden varslet opposisjonen i Trondheim at de skulle samarbeide bedre og vise muskler. Men et felles budsjettforslag fikk de ikke til. Det virker som om ambisjonene om en styrket opposisjon fortsatt svever i det blå, skriver kommentator Harry Tiller.   Foto: Espen Bakken

Høyre, Venstre, Frp og Pensjonistpartiet trommet i begynnelsen av oktober i år sammen til en pressekonferanse på restauranten Egon i Trondheim. Der kunne partitoppene fortelle oss at de hadde lagt en ny strategi etter at kommunevalget endte opp med fire nye år for Rita Ottervik og hennes allierte. Som et motsvar lovet opposisjonen at de skulle stå mer samlet i denne bystyreperioden, snakke mer sammen, fremme flere felles forslag og jobbe for å legge frem et felles budsjettforslag.