Den store museumsknuten

Politikerne har fått presentert fire forslag til tomt for et museum for kunst og design. Det gjør ikke en vanskelig sak enklere.

Museumsknute: Nordenfjeldske kunstindustrimuseum i Munkegata og Trondheim Kunstmuseum i Bispegata ønsker samlokalisering og nybygg. Spørsmålene er hvor og hvordan, skriver vår kommentator.  Foto: Christine Schefte

Tidligere i høst måtte én av utstillingene på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim stenge på dagen på grunn av fuktskader. Bygningen, som ved åpningen i 1968 ble omtalt som landets mest avanserte museum, er i kritisk dårlig forfatning. Selv om de holder til i et av nabobyggene, kom vedlikeholdssituasjonen på museet som en overraskelse på mange lokale og regionale politikere. Det tegner dårlig for den knuten som den store museumssaken i Trondheim for lengst har blitt.