Teatersport i bystyresalen

Budsjettdebatt i bystyret kan få oss til å tro at det står mellom full krise og forsvarlig drift. I virkeligheten krangler politikerne om småpenger.

Budsjettmøtet i Trondheim bystyre er kvelden for store ord og angrep fra både posisjon og opposisjon. I virkeligheten krangles det om forholdvis lite penger på et stort budsjett, skriver kommentator Harry Tiller.  Foto: Mariann Dybdahl

Budsjettdebatten i bystyret er kvelden for store ord og anklager mot hverandre om uansvarlighet, bruk av monopolpenger og handlingslammelse. Alle vet at det er flertallets forslag som blir vedtatt før kvelden er over. Derfor blir det nærliggende å kalle den politiske øvelsen for teatersport der posisjon og opposisjon leker seg med retoriske triks og sleivspark. Men i virkeligheten er det bare en bitteliten del av det store budsjettet de fyrer seg opp over.