Gjestekommentar:

Jakten på julestemningen

Hvert år kommer Julen. Uten hinder og uten forsinkelse. Det som også skjer hvert år, er førjulstidens desperate jakt på julestemning.

Spaltisten sliter hvert år med å finne julestemning, og julekaker hjelper heller ikke. - De er tørre, kjedelige og smaker stort sett en blanding av tørt mel, smør og litt melis, skriver Kahn.  Foto: Rasmussen, Marit

På samme dato og tid ringes julen inn, vi setter oss til bords og spiser klokken fem, er stappmett klokka halv seks, kvalm klokka sju og brisen klokka åtte. Gavene pakkes opp innen klokka 02, og resten av jula er en uklar strøm av familieselskap, godteri, bytting av julegaver, familieselskap, nøtter, fiken og enda et familieselskap. Herligheten avsluttes med fyrverkeri, champagne og deretter bakrus og nyttårsstorm.