2000-tallet: Tiåret vi fikk noe å frykte igjen

Jeg trodde digitalkamera var en flopp og at George W. Bush var for dum til å bli valgt som president i USA. Mitt første tiår som voksen ble ikke helt som jeg trodde.

Spørsmålet «hvor var du var det andre flyet traff?» definerte årtusenets første tiår. 11. september 2001 kapret den islamistiske terrororganisasjonen Al-Qaida flere fly og angrep blant annet World Trade Center i New York. Nesten 3000 mennesker ble drept.   Foto: CHAO SOI CHEONG / NTB SCANPIX

Jeg ble født samme år som Prince sang om å «party like it's 1999». Det ble ikke noe party på meg da overgangen til det nye årtusenet endelig kom, 17 år senere. Pottesur og rastløs spilte jeg brettspill med min amerikanske vertsfamilie som nekta meg å dra på nyttårsrave fordi verden kunne rase sammen.