True crime som hakka møkk

Er seriemorderen fra Orkdal uskyldig dømt? Var det selvmord eller en forbrytelse da en ekspert som var kritisk til valget av hovedflyplass døde? Norske krimdokumentarer er verre enn sitt rykte.

Mord og mysterier: TV 2s serie om Arnfinn Nesset og drapssakene ved Orkdal sjuke- og aldersheim og TV Norges serie om dødsfallet til sivilingeriør Jan Wiborg i 1994 viser at true crime i tv-serieformat i Norge fortsatt har et stykke å gå, skriver vår kommentator.  Foto: Illustrasjon TV 2.

Etter de første ukene av 2020 å dømme, går vi inn i den andre store bølgen med såkalte true crime-dokumentarer her til lands. Sist uke var det premierer, denne uka følger andreepisodene i TV 2 og TV Norge på «Seriemorderen i Orkdal» og «Mannen som falt». I tillegg ruller NRKs dokumentariske dramaserie fra virkeligheten, «22. Juli», videre.