Skeptisk til hva du spiser? Her er svaret

Lurer du på om den sushien du får servert på en restaurant i utlandet er norsk? Snart kan du bruke mobiltelefonen din til å få hele laksens historie.

IBM med flere lanserer ny teknologi for matsporing under Sjømatdagene på Hell. Fra venstre: administrerende direktør Alf-Gøran Knutsen i Kvarøy Fiskeoppdrett, leder for teknologi og strategi i Atea, Trond Henriksen, viseadministrerende direktør Bob Wolpert i Golden State Foods, leder Food Trust hos i IBM Europa, Espen Braathe, og fungerende kjøkkensjef Andrei Pop ved Scandic Hell.  Foto: Morten Antonsen

Du trodde kanskje at norsk laks er norsk laks, eller at den røkte oppdrettslaksen fra Norge er villaks? Ikke ta det for gitt. Det jukses nemlig mye med merking av fiskeprodukter, spesielt i utlandet, men det skjer også med norsk fisk. Det går ut over næringens omdømme, og forbrukerne er raske til å vende fisken ryggen. Dette må det bli en slutt på om det norske sjømateventyret skal fortsette. Forbrukerne stiller nemlig stadig større krav til kvalitet, og at denne kvaliteten kan dokumenteres.