Jeg elsker billig børst, men taxfree-ordningen bør skrotes

Det er godt å vite at jeg sponser flyplassen på Røros når jeg sveiseblind handler vin, snop og kroppskremer på Værnes midt på natta.

Fristelser i kø på Værnes. Inntektene fra taxfreebutikkene utgjør i dag en fjerdedel av Avinors inntekter.   Foto: Helene Mariussen

Det er akkurat som om jeg går inn i en psykose når jeg flyr utenlands. Jeg bare handle på taxfree-en. Da jeg nylig var på reise til København, lovte jeg meg selv på forhånd at jeg ikke skulle innom taxfree på vei hjem. Jeg sparer jo ikke penger, jeg bruker dem. Til vanlig er jeg ganske nøysom. Kjøper ei flaske rimelig vin til helga og Sterilan-deo på Bunnpris. Men jeg er lite karakterfast, og det gikk som det måtte gå da vi tuslet slitne gjennom ankomsthallen på Værnes seint en tirsdag kveld. En framoverlent innkaster delte ut handlekurver utenfor butikken. I neste øyeblikk var han den gode selgeren som informerte om kvota. Plutselig befant jeg meg i kassa der jeg dro kredittkortet for Barolo, Biotherm og Bamsemums.