Skaper vi et helvete på jord?

Hva vet du om konsekvensene av en global oppvarming på 3-4 grader? Kort fortalt: Det kan bli helvete på jord.

Listen over utfordringer er skremmende lang. Det er varmedød, sult, nedsmelting av polisene med påfølgende oversvømmelser, krig, økonomisk sammenbrudd, vannmangel, sult, forurenset luft, epidemier, branner, orkaner, tyfoner og annet uvær med uante krefter. Her fra brannene i Australia.  Foto: NTB / Scanpix

Jeg var så «uheldig» å komme over David Wallace-Wells «Den ubeboelige planeten». Panikken melder seg allerede i første kapittel. Flere ganger ønsket jeg at jeg slapp denne brutale påminnelsen om hva vi steller i stand. Først nektet jeg å tro alt jeg leste, men da jeg googlet Wallace-Wells oppdaget jeg at innholdet er grundig ettergått – og det står seg. Dette er hva klimaforskere sier når de er helt ærlige. Ellers består boken av hele 75 sider med kildehenvisninger for den mistroiske.