Teigens tivoli er over

Jahn Teigen var mye mer enn Melodi Grand Prix. Han var en av norsk rocks største personligheter.

Frimurerlogen 1976: Popol Ace i toppform, meldte Adresseavisen 15.mars 1976. «Han er kanskje ikke Norges peneste, men du verden som han kan synge», skrev anmelder Ulf Dalheim om Jahn Teigen etter konserten i Frimurerlogen. Mandag døde en av norsk rocks største vokalister, skriver vår kommentator.  Foto: Adresseavisen Arkiv

Det var en av 70- og 80-tallets aller største norske artister som sovnet inn mandag, 70 år gammel. For oss som vokste opp på 70-tallet og rakk å høre ham før han ble Melodi Grand Prix personlig i Norge, var han norsk pop og rock i farger i en tid da det meste var i svart-hvitt. Før han sjokkerte norske tv-seere med å stille i skjelettdrakt i den norske finalen i Melodi Grand Prix i 1976, før han ble verdenskjent for null poeng i den internasjonale finalen og før mange av hans mest kjente popslagere, var han kongen av norsk rock.