Navn i nyhetene:

Grunnen til at norsk sykkelkultur er aggressiv

De som bor i nabolaget vil ikke ha Birken på Bakklandet og mange uttrykker frykt for bajaser i gule jakker. Men hva er egentlig de alvorlige sykkelproblemene i Trondheim?

Heia gående: - Selvfølgelig skal det sykles på hovedåren over Bakklandet fra østbyen til store arbeidsplasser som Gløshaugen og sykehuset. Men slik det er laget nå blir det konflikt når det jo er forholdsvis fortausløst. Vi har spilt inn at sykkelhellene kan legges i midten med brede fortau på sidene. Og det er grunn til å være utålmodig når politikerne før sommeren i fjor ba om en plan for dette. 

- At tilbudet til syklistene ikke oppfattes som trygt! Dersom man tvinges ut i trafikken med biler opplever mange at det er farlig å sykle. Det er mange som ikke tør å bruke sykkelfelt i veibanen. Det minste man burde kunne gi en syklist er en kantstein ut mot bilene, sier Richard Liodden Sanders, leder for lokallaget i Syklistenes Landsforbund.