«Medaljer er et synlig uttrykk for samfunnets anerkjennelse av den enkeltes innsats. Dessverre har ikke disse personene mottatt sin fortjente medalje, og det retter Forsvaret nå opp i», skriver Forsvaret i en pressemelding.

Medaljene ble delt ut mandag 12. oktober av Forsvarets veteraninspektør, brigader Tom Guttormsen.

8. mai i år, på dagen 70 år etter den norske frigjøringen var fylket, kommunen og forsvaret vertskap for en storstilt markering av norske veteraner i Nidarosdomen. – Det er 70 år siden frigjøringen og dermed en spesiell dag. Det er viktig å bære historien videre, og særlig nå som det er så få igjen av tidsvitner og de som førte motstandskamp. Men i dag hedrer vi også veteraner fra utenlandsoppdrag, sa ordfører Rita Ottervik i sin tale da.

Tre av medaljemottakerne tjenestegjorde for Norge i Tysklandsbrigaden etter andre verdenskrig, mens de tre andre tjenestegjorde i Unifil-operasjonen i Libanon (FNs midlertidige styrke i Libanon).

I november i fjor fortalte Adresseavisen om Afghanistan-veteran Hallgeir Mikalsen (55) fikk helsa ødelagt da han ble skutt av en Taliban-kriger. – Egentlig burde jeg ikke vært i jobb, men jeg har prøvd å ta tak i livet mitt og vise at det går an å fortsette i jobb, selv med store helseplagel, fortalte Mikalsen.

Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner kan tildeles militære observatører og monitorer eller personer i enkeltstående stabsledd for minimum 30 dagers varighet i operasjonsområdet, opplyser Forsvaret.

Les mer om Forsvarets medaljer og utmerkelser på Forsvarets hjemmesider.