Delina (8) får hjelp til å finne fritidsaktiviteter hun liker

I Trondheim tilbys alle nybosatte flyktningbarn kommunal oppstartshjelp til å finne rett fritidsaktivitet. Delina (8) har vært innom både svømming og allidrett. Nå er det klarinett i korps som gjelder.

Artig på fritiden: Åtteåringene Delina Rediat Kifilay og Selma Monsrud-Sikorski spiller klarinett i Grenaderkorpset og er her på øving hos klarinettlærer Marit Haugland fra kulturskolen. Delina er fra Eritrea og har fått kommunal hjelp til å finne flere fritidsaktiviteter å drive med etter at hun kom til Trondheim.   Foto: Rune Petter Ness

Tonene fra «Lisa gikk til skolen» fyller leiligheten i Klostergata. Åtte år gamle Delina Rediat Kifilay sitter hjemme på sofaen med klarinetten sin. Konsentrert følger hun notene foran seg. Snart skal jenta av gårde på klarinettøving. Det er tre år siden hun kom til landet som flyktning fra Eritrea sammen med moren. Nå har hun bodd to år i Trondheim, snakker trøndersk og spiller i Grenaderkorpset.