Foruten plassene som er listet opp på kartet er UDI også tilbudt opsjon på flere plasser for enslige mindreårige i Midt-Norge.

- UDI har fått tilbud om 456 mottaksplasser til enslige mindreårige i Midt-Norge. I tillegg har vi fått tilbud om opsjon på 110 plasser som kommer i tillegg. Det er vi godt fornøyd med, sier regiondirektør Rune Vordahl.

UDI-sjefen sier det er et stort behov for plasser.

- Det kommer mange enslige mindreårige, spesielt fra Afghanistan, legger han til.

Les også: 200 flyktninger på vei til Kristiansund

5000 kommer alene

De tre første ukene i oktober kom det over 600 enslige mindreårige asylsøkere til Norge.

- 3 312 enslige mindreårige asylsøkere (EMA) hadde søkt beskyttelse i Norge per 18. oktober 2015. UDI anslår at totaltallet kan bli opp mot 5 000 innen årsskiftet, og det kan bli enda høyere neste år. Om lag 1 000 EMA vil i 2015 være under 15 år gamle, skriver UDI på sine nettsider.

Forhandler om pris

Men selv om UDI har fått tilbud om 456 mottaksplasser er det ikke sikkert det blir så mange.

- Nå skal vi gjennomgå tilbudene grundig, og undersøke om de er kvalifisert og at alle formelle krav er tilfredsstilt. Når det er gjort skal det gjennomføres en forhandlingsrunde om pris, kvaliteten i tilbudet, bemanningen og sikkerhet.

Les også: Asylankomster på Storskog bekymrer statsministeren

Krever døgnbemanning

Vordahl sier det er fornøyd med at det har kommer inn så mange tilbud.

- Den største forskjellen mellom et vanlig mottak og et mottak for enslige mindreårige er at her kreves det døgnbemanning og så er det mer fokus på barnefaglige ting som omsorgsansvar og så videre.

De aller fleste enslige mindreårige asylsøkere kommer fra Afghanistan. I uke 40 til og med uke 42 kom 386 fra Afghanistan, 97 fra Syria, 69 fra Eritrea og 64 fra andre land. Per 18. oktober hadde 1 867 EMA fra Afghanistan søkt asyl i 2015.

Regiondirektør Rune Vordahl i UDI. Foto: Nora Lie