22 menn og fire kvinner ønsker seg jobben.

Statsminister Erna Solberg vendte i september tommelen opp for fraflytting av Dragvoll og samling av NTNUs campus. Siden har planleggerne kastet seg over arbeidet med å finne ut hvor og hvordan den nye campus skal bli. Nå skal NTNU få en toppsjef som skal lede milliardutbyggingen som skjer i nært samarbeid med Kunnskapsdepartementet.

De eksterne

Blant de eksterne søkerne er regiondirektør Karl Fredrik Torp i Entra, Per Ivar Karstad, forskningsleder i Statoil, eiendomssjef Lars Magnussen i Helse Midt-Norge og Per Arne Tefre, avdelingsleder ved byplankontoret i Trondheim kommune. Bjørn Storz er en søker som skilter både med utdanning og praksis fra Harvard University, der han blant annet har jobbet med campus og energieffektivitet.

Interne kandidater

De interne søkerne er allerede knyttet nært til campusutviklingen. Det gjelder Lindis Burheim som i dag er leder for campusprosjektet, arkitekturprofessor Tore Brandstveit Haugen som ledet arbeidet med visjonsrapporten for campus og som leder planleggingen av innholdet i nytt campus. Christian Brødreskift er i dag campusdirektør ved Høgskolen i Sør-Trøndelag der han har ledet arbeidet med å få reist nytt Teknologibygg, omlokalisering av lærerutdanningen til Kalvskinnet og lokalisering av Handelshøyskolen i Trondheim.

Gigantjobb

Det er en gigantjobb den nye sjefen får ansvaret for. De foreløpige overslagene peker mot 5-8 milliarder kroner, men ennå vet man ikke hvor mye de politiske myndighetene kommer til å legge i potten. Det som er klart er at Dragvoll skal fraflyttes og campus samles mer sentralt i byen, trolig nær Gløshaugen. NTNU ønsker seg også en kraftig utvikling rundt Vitenskapsmuseet på Kalvskinnet og en ruvende samling av kunstfagene, musikk og arkitektutdanningen på Vollan, bak Studentersamfundet. Kvalitetssikringsrapporten (KS1) som slo fast at éncampusløsningen er samfunnsøkonomisk den beste løsningen, anbefalte imidlertid at ikke disse to delene av campusprosjektet ikke realiseres i denne omgang.

Hist og Ocean Space også

Men puslespillet er enda større. Fra nyttår blir NTNU og Høgskolen i Sør-Trøndelag til én institusjon. Den nye prosjektlederen skal koordinere de påbegynte prosjektene til Høgskolen i Sør-Trøndelag. Det gjelder ferdigstillelse av Teknologibygget, omlokalisering av lærerutdanningen til Kalvskinnet og flytting av helse- og sosialbygget til området nær St. Olavs Hospital.

Som om dette ikke er nok, får prosjektsjefen også en rolle i Ocean Space Centre, det andre milliardprosjektet der NTNU er involvert sammen med Sintef.

Før nytttår

- Vi er veldig fornøyd med søkerne. Det er stor bredde i kompetansen. Nå skal vi snakke med dem, sier Frank Arntsen, økonomi- og eiendomsdirektør ved NTNU. Det tas sikte på å ansette den nye sjefen før nyttår.

Ønsker jobben: Regionsdirektør Karl Fredrik Torp i Entra.
Større jobb: Christian Brødreskift er campusdirektør ved Hist og vil gjerne bli sjef for NTNU-campus.
Vil ha: NTNU-professor Tore B. Haugen vil ha jobben som campussjef. Foto: PRIVAT
Vil bygge: Lars Magnussen i Helse-Midt-Norge står på søkerlisten.
Sterk søker: Lindis Burheim ved NTNU leder campusprosjektet nå og har søkt om å bli den nye sjefen. Foto: NTNU