I slutten av oktober gikk de tre restaurantene Bryggen Asian Cooking, Den gode nabo og Sabor Tapas & Grill på Bakklandet konkurs.

Siden da har lyset vært slukket i lokalene rett ved Gamle Bybro. Bakklandet og Lillegårdsbakken velforening håper at restaurantene snart åpner dørene igjen

- Det er leit at disse lokalene står tomme. Vi ønsker og mener det bør være aktivitet i alle byggene på Bakklandet, sier styremedlem Bjarte Aksnes i Bakklandet og Lillegårdsbakken velforening.

Det var Skatt Midt-Norge som begjærte Bryggen Gastronomi, driftselskapet bak de tre restaurantene, konkurs. Mellom 30-35 mennesker mistet jobben da de tre serveringsstedene måtte stenge dørene, ifølge restaurantdriver Trond Kolstad. Han har tidligere opplyst at kravet fra skattemyndighetene var på 1,5 millioner kroner og gjelder merverdiavgift.

- Må passe inn

Den gode nabo har holdt til i tradisjonsrike lokaler ved elvebredden på Bakklandet i omtrent 25 år. Nå er det slutt for puben, som i begynnelsen var etablert for å være en bydelspub for beboerne på Bakklandet.

Det ble etter hvert ikke bare en populær pub for personer i nærmiljøet, men også for trondhjemmere fra andre steder i byen.

- Det er puben som har vært der lengst av de tre stedene som gikk konkurs. Det har vært et sted også turister kommer for å besøke. Jeg håper at det blir aktivitet igjen i disse byggene, sier Aksnes. Han håper at det kommer serveringssteder i bryggene som passer inn i atmosfæren på Bakklandet.

- Det er litt andre typer steder her enn i Midtbyen. Jeg mener det er flere plasser her med mer sjel, som for eksempel Bakklandet Skysstasjon og Antikvariatet. Naboen var også en av de stedene på Bakklandet med mye sjel. Det er viktig at det kommer nye steder som passer inn, og ikke en eller annen amerikansk kjede.

Jeg håper at man klarer å beholde sjarmen som Naboen hadde, sier Aksnes, som mener slike steder er viktig for folkelivet i bydelen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Trenger liv og røre

- Kafeene, restaurantene og pubene på Bakklandet betyr mye for miljøet her. Uten dem ville det ikke vært det samme å bo og besøke dette området, sier Aksnes.

På et bord på uteserveringen, godt påkledd og med kaffen på bordet, sitter Inger Margrethe Talsnes. Hun jobber på Bakklandet og har tidligere besøkt Den gode nabo.

- Det var en kjempebra plass og jeg har vært der en del tidligere. Det er spesielt fint om sommeren når man kan sitte ute på lekteren. Jeg savner den plassen. Hvis det kommer nye drivere, så håper jeg at de beholder lokalene slik de er, sier Talsnes, som er daglig leder for Galleri Oluf på Bakklandet. Hun håper at lokalene til de tre restaurantene ikke står tomme lenge.

- Det er viktig med liv og aktivitet på Bakklandet, sier Talsnes.

Attraktiv bydel

Carsten Tourrenc, som er daglig leder på Antikvariatet, er enig med Talsnes i at det er viktig at lokalene ikke står tomme over lengre tid.

- Det merkes når tre restauranter forsvinner, kanskje spesielt Naboen, som har vært en institusjon på Bakklandet. Jeg skulle gjerne sett at Naboen åpnet igjen. Jeg håper at det starter opp nye steder i lokalene slik at de ikke står tomme. Det er viktig at det er et bredt tilbud på Bakklandet, slik at mange velger å ta turen hit, sier Tourrenc.

- Det handler om å skape en attraktiv bydel. Vi ønsker at folk skal velge å komme hit på en lørdagskveld og tilbringe hele kvelden her. Kanskje kan de spise et sted og så dra videre til et annet sted. Det er viktig med et variert tilbud der de kan oppleve litt forskjellig, fortsetter han.

Han tror derimot ikke at lokalene kommer til å stå tomme lenge.

- Det er merkelig om noen ikke er interessert i de lokalene, kanskje spesielt lokalene til Naboen. Jeg håper at det kommer et egenartet tilbud som passer inn, sier Tourrenc.

Adresseavisen har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Trine Løken, styreleder i Bakklandet eiendom, uten å lykkes.

Inger Margrethe Talsnes savner Den gode nabo, som har vært et populært serveringssted på Bakklandet. Foto: Charlotte Ø. Sundberg