Sør-Trøndelag tingrett finner det bevist at mannen tok seg inn i restauranten Søstrene Karlsen på Solsiden i Trondheim 19. april i år.

Nina Cathrine Karlsen, eier og daglig leder av restauranten, vitnet i retten. Hun forklarte at mannen trolig kom seg inn i lokalene via naborestauranten Nordøst, hvor det pågikk byggearbeider. Retten legger til grunn at 33-åringen kom seg ned i kjelleretasjen hvor Nordøst og søstrene Karlsen har en felles heis med inngang på hver side. Ifølge dommen må denne ha stått ulåst i og med at det ikke var synlige tegn på at dører var brutt opp.

- Åpnet tre safer

Inne i lokalene til Søstrene Karlsen tok 33-åringen frem en drill og boret opp en stor safe som inneholdt vekselbeholdning og tips - i alt 60 000 kroner. I tillegg åpnet den tiltalte opp to mindre safer hvor det lå en bilnøkkel til en firmabil, et parkeringskort samt en del nøkler, ifølge dommen.

Tyveriet skjedde trolig mellom klokken 05.00 og 07.00 på morgenen, ifølge rettsavgjørelsen.

- Tyveriet ble oppdaget da vaskedamen kom på jobb, opplyser Karlsen til Adresseavisen.

Mannen nektet straffskyld da han forklarte seg under rettssaken tidligere i november. Han utelukket imidlertid ikke at han kunne ha vært i området ved restauranten på tidspunktet da innbruddet skjedde. Han forklarte samtidig at han jevnlig oppholder seg på Solsiden.

Videoovervåkning

Selv om det ikke ble gjort funn av DNA-materiale etter innbruddet, mener Sør-Trøndelag tingrett at andre tekniske bevis knytter 33-åringen til forholdet. Et av disse bevisene er en overvåkningsvideo fra baksiden av Søstrene Karlsen denne morgenen. På videoopptaket som ble vist under rettssaken, fikk dommerne se to menn som forsøkte å åpne en inngangsdør ved hjelp av et kodekort. De avbrøt dette forsøket etter kort tid. Et politivitne som forklarte seg i retten var 80-90 prosent sikker på at den ene mannen på videoen var tiltalte.

Retten mener at videobeviset peker i retning av at 33-åringen var en av mennene, men poengterer at dette ikke holder til domfellelse. Etter at politiet deretter la frem trafikkdata i retten fra mannens mobiltelefon fra mars til juni, var imidlertid ikke dommerne lenger i tvil om at det 33-åringen hadde begått det grove tyveriet.

I perioden mars til juni i år var det over 2000 basestasjonsinnslag fra hans mobiltelefon, men bare fem av disse på basestasjonen på Solsiden. Disse ble registrert 19. april i år - datoen for innbruddet. «Dette stemmer dårlig overens med tiltaltes forklaring om at han jevnlig oppholder seg på Solsiden. På den annen side underbygger det at tiltalte var på Solsiden da tyveriet ble begått», heter det i dommen.

Mannen dømmes også for to tyverier av klær og sko fra boder på Møllenberg i juni. 33-åringen erkjente i retten å ha tatt tyvegods for til sammen ca. 40 000 kroner derfra.

Dømt seks ganger tidligere

Mannen er domfelt seks ganger tidligere for vinning- og narkotikaforhold. Han soner for øyeblikket en fengselsstraff etter å ha blitt dømt av Sør-Trøndelag tingrett i september. Retten utmåler nå en fellesstraff med den tidligere dommen og dømmer ham til fengsel i ett år, hvorav tre måneder betinget. Han dømmes også til å betale totalt ca. 100 000 kroner i erstatning etter innbruddene.

33-åringens forsvarer, Anniken Mellegaard Douglass, opplyser at han ennå ikke har tatt stilling til om han vil anke dommen.

Foto: Politiet
Foto: Politiet
Foto: Politiet