Få andre familier dominerer tribunene på Lerkendal like mye som familiene Neeraas og Neeraas Amdam fra Børsa. Når det er hjemmekamp, har de åtte faste plasser på UA- og VA-feltet.

Lidenskapen for Rosenborg har fulgt familien helt siden de flyttet fra Kristiansund til Trondheim i 1991.

- Vi har hatt sesongkort på Lerkendal i over 20 år. Like lenge har jeg vært klubbmedlem. For oss er det bare ett lag i familien og det er Rosenborg, sier pappa Øyvind Neeraas (66) som hele tiden har hatt kona Bjørg som fast følgesvenn på kampene.

De begynte tidlig å ta med barna til Lerkendal. Etter hvert er også barnebarna blitt trofaste supportere.

- Da barnebarna var små kjøpte vi alle mulige supportereffekter i julegave. Det gjelder å oppdra barna i den rette supporterånden, sier Øyvind.

- Vi lar ikke en hjemmekamp gå fra oss. Bortekampene følger vi på C-More (betalTV-kanal, red.anm.) fra sofakroken, forteller 66-åringen, mens kona Bjørg tar fram det gamle "lykkeskjerfet" med "seriemester 2006" på.

Møter opp en time før kampstart

For en lidenskapelig RBK-familie holder det ikke å møte rett før kampstart. Minst en time før kampen blåses i gang er de på plass på tribunen, blant de aller første som kommer.

- Vi er nødt til å få med oss hele oppvarmingen. Rekker vi ikke den, er kampen omtrent ødelagt, sier Mona Neeraas (20).

Det holder heller ikke å gå fra Lerkendal når dommeren blåser sluttsignalet etter 90 minutter.

- Vi står selvfølgelig igjen på tribunen uansett om det blir seier, uavgjort eller tap. Det er flott å kunne takke spillerne etter kampen, synes Bjørg Neeraas (66).

TV-ADRESSA: Slik sikret RBK seriegullet

TV-ADRESSA: Se video fra Rosenborg-festen

Her synger tusenvis av italiener "Sha-la-la"-sangen

Utagerer på tribunen

Mens hun er roen selv på kampene og heier taktfast videre uansett hvordan det går med Rosenborg på banen, har ektemannen en mer "utagerende" adferd.

- Det kan gå hardt for seg enkelte gangrer. Jeg må innrømme at det av og til kommer noen ufine meldinger, særlig mot dommeren. Det gjør godt å få ut litt aggresjon.

Å få være sammen med 20 000 andre som heier på RBK er fantastisk, sier Øyvind, som synes 2015-sesongen har hatt den beste publikumssangen noensinne siden han begynte å på Lerkendal for nesten 25 år siden.

- Når "Bilde tå`n Ivers" går over høyttaleranlegget, og de kutter ut sangen på anlegget på slutten og hele stadion synger med...For en følelse! For et fellesskap, sier den lidenskapelige RBK-entusiasten og stemmer like godt i med den kjente sangen.

Ett barnebarn heier på Aalesund

Alle i sofaen har sort-hvitt skjerf eller sort-hvit skjorte. Nesten.

For midt i alt det sort-hvite sitter en elleveåring i en oransje klubbdrakt. Barnebarnet Marius Neeraas Amdam, har far fra Sunnmøre og følger derfor Aalesund i tykt og tynt.

At ett av barnebarna heier på et annet lag enn Rosenborg spiller ingen rolle for bestefar Øyvind.

- Det viktigste er at han har lidenskap for fotball. Så lenge han ikke er Molde-supporter, går det helt fint, sier bestefar Øyvind.

Det er ikke bare på Lerkendal og på TV ekteparet Neeraas har fulgt favorittlaget. Da RBK herjet som verst i Mesterligaen mellom 1995 og 2007, fikk de overvære noen av de største bortebaneøyeblikkene noen norsk klubbsupporter har fått med seg gjennom turer til flere av bortekampene.

Triumfen mot Milan

Over alle andre kamper rager triumfen mot Milan på San Siro 4. desember 1996 da RBK banket den italienske giganten 2-1 og sørget for å slå det italienske mesterlaget ut av Champions League.

Blant de 28 695 tilskuerene den vanvittige novemberkvelden for 19 år siden befant ekteparet seg blant flere hundre elleville bortesupportere.

- De rundt 20 minuttene fra Vegard Heggem scoret til dommeren blåste av, gikk utrolig sakte. Jeg hadde omtrent ikke oksygen igjen da kampen var slutt og holdt på å besvime av spenning, forteller Øyvind.

Selv om det er bestefar Øyvind som for det meste styrer ordet, forsikrer han at det er kvinnene i familien som er de aller største RBK-supporterne.

Mona feiret seriegull med RBK-spillerne

Det er barnebarnet Mona Neraas (20) et bevis på.

- Jeg har vært med på begge seiersfestene til Rosenborg i høst. Både da laget feiret i Trondheim etter å ha vunnet seriegullet i Drammen tre serierunder før slutt, og feiringen etter å ha fått gullmedaljene på Lerkendal under den siste hjemmekampen, sier hun og viser stolt fram selfies med spillerne.

Hennes favoritt på banen er Ole Selnæs. Ingen over. Ingen ved siden.

Søskenbarnet Mia Neeraas Amdam (15) har en helt annen favoritt. Selv om han for lengst har reist fra Lerkendal banker hjertet ekstra heftig for dansk Nicke Bille.

Den ene veggen på rommet hennes er omtrent dekket av en plakat av ex-RBK-eren. På konfirmasjonsdagen for to år siden fikk hun autografen hans.

- Selv om han har sluttet i RBK følger jeg ham fortsatt på Instagram, sier Mia.

Knallsterk tro på finaleseier

På søndag er RBK-familien i Børsa overbevist om at det er tid for en ny seiersfest etter cupfinalen på Ullevaal. Troen på cupgull og finaleseier over Sarpsborg er knallsterk.

I sofaen tippes det både to-tre- og firemålsseier. Øyvind Neeraas er den største optimisten. - Vi knuser Sarpsborg 4-0, sier den lidenskapelige RBK-supporteren.

Patriot. Barnebarnet Richard er ofte med kamp på Lerkendal. Foto: Privat