En halv milliard kroner går tapt i sykefravær i Trondheim kommune

Sykefraværet i Trondheim kommune gir et årlig produksjonstap på 500 millioner kroner. Nå varsler Høyre krafttak for å få ned fraværet.

Må ha krafttak: Høyretoppene i Trondheim varsler krafttak mot det høye sykefraværet i deres budsjettforslag som legges frem om kort tid. Ingrid Skjøtskift, til venstre, Berit Tiller og Yngve Brox er skremt over de høye fraværstallene - spesielt innenfor helse- og velferdssektoren. 

- Arbeidet som er gjort til nå har vært for generelt og lite målrettet. Vi må ta tak i sykefraværet der problemet er størst. I vårt forslag til budsjett for neste år vil vi skape et krafttak mot fravær, høyere grunnbemanning i eldreomsorgen og sterke krav til ledelsen om å ta problemet på alvor, sier Høyres kommunalråd Ingrid Skjøtskift.