I stedet kan brannen ha startet i en helt annen elektrisk innretning på kjøkkenet.

Seksjonsleder Tor Mauseth ved teknisk seksjon ved Sentrum politistasjon ønsker imidlertid ikke å komme nærmere inn på hvilken teknisk innretning politiet interesserer seg for.

- Vi vil ikke komme med noen endelig konklusjon på brannårsaken før på nyåret. Vi har for tiden mange alvorlige saker til etterforskning, sier Mauseth.

Hørte smell fra kjøkkenet

Det var ved halv femtiden natt til søndag at beboerne i en leilighet i andre etasje i den kommunale boligblokken Anne Martha Kvams vei 5 i Trondheim ble vekket av et smell og kjente røyklukt. Kvinnen i leiligheten har i politiavhør forklart at hun hørte et kraftig smell. Inne på kjøkkenet ble hun møtt av flammer hun antok kom fra ovnen.

På generelt grunnlag sier seksjonsleder Mauseth at ved en brann vil det høres smell når f.eks. glass eksploderer eller gjenstander faller ned på gulvet. Den elektriske innretningen blir nå undersøkt nærmere.

Nærmer oss en årsak

- Vi mener vi nærmer oss en brannårsak. Så langt kan vi si at vi på det nærmeste kan utelukke at brannen startet i eller i tilknytning til komfyren. Jeg har aldri hørt at en kjøkkenovn uten videre har startet brann, sier Tor Mauseth.

Tidligere beboerkontakt i Martha Kvams vei 5, Linn Skjærvold, har opplyst at helt siken blokken ble innflyttet for snart to år siden, har det vært mye tull i forbindelse med komfyrene. Kokeplatene har slått seg på og av helt på egen hånd. Det hevdes også at minst én beboer har opplevd at flammer slo ut fra stekeovnen.

Beboere har siden innflyttingen i januar 2014 påpekt det de mener er feil og mangler ved brannsikkerheten i boligblokken med om lag 70 leiligheter. Linn Skjærvold turte ikke bo der lenger, og flyttet ut med familien et par uker før brannen.

Brannvesenet fant avvik

Adresseavisen har kopi av brev fra Trøndelag brann- og redningstjeneste til Trondheim eiendom der det fremgår at de får jevnlig henvendelser fra beboere som uttrykker engstelse for brannsikkerheten. I et av brevene skriver brannvesenet at de har vært på befaring i bygget og funnet avvik på branntekniske løsninger som mest sannsynlig ikke fungerer som prosjektert. Det pekes på en del feil og mangler. Bl.a. lot en utvendig rømningsdør seg ikke åpne. Brannvesenet greide ikke å finne røykdetektorer.

Manglet oversikt

Videre manglet orienteringsplaner / oversikt over leilighetene slik at det blir enklere for brannvesenet å finne frem ved en eventuell brann. Det hadde også vært feil på brannalarmanlegget som det hadde tatt for lang tid å få utbedret.

Linn Skjærvold sier hun ble så lei av at brannalarmen i leiligheten hennes ble utløst uten angivelig grunn at hun kjøpte nye røykvarslere som hun satte opp.