LO har registrert planene som arkitekt Ole Wiig har lansert rundt boligbygging i sentrum, og spesielt på Nyhavna. Nå venter LO i Trondheim på at spørsmålet om Nyhavnas fremtid skal havne på politikernes bord. Da lover de kamp for å bevare industrien, havna og arbeidsplassene som er der i dag.

- Disse planene om boliger i sentrum gir ikke rom for mangfold og et skapende næringsliv i sentrum. Det kan vi ikke akseptere. Vi har i oppdrag fra våre medlemmer å passe på at industrien og havneområdene holdes intakt, og den jobben skal vi gjøre når den politiske behandlingen av Nyhavna tar til. For LO er det svært viktig å sikre et godt forhold mellom næringsliv og en miljøvennlig transport. Vi vet at sjøtransport i fremtiden vil bli lønnsomt og enda mer miljøvennlig med ny teknologi for skip. Å fjerne havna og industrien på Nyhavna til fordel for kostbare boliger er dårlig politikk, sier John-Peder Denstad.

På riktig sted

LO-lederen i Trondheim mener industrien som i dag ligger på Nyhavna fortsatt må ligger der, og at havneområdet må fornyes og videreutvikles som havn og industriområde.

- Det skapes store verdier på Nyhavna, det er fornuftig å sørge for at enda mer transport i fremtiden går sjøveien. Dersom Nyhavna blir boligområde må denne industrien flyttes til andre steder. Men poenget er at den ligger på riktig sted allerede. Det er ikke lurt å ta arealer der det i dag ligger viktige arbeidsplasser for å gjøre dem om til investeringsobjekt for folk med mye penger, sier Denstad.

Boliger andre steder

LO i Trondheim mener det kan legges til rette for mer boligbygging sentrumsnært, men at dette må skje på andre områder enn der det i dag ligger industri.

- Vi er jo enig i at folk må ha et sted å bo. Det finnes i dag en rekke andre områder som er godt egnet til å bygge boliger. Når Nyhavna og spørsmålet om grønn strek og dyrket mark kommer til politisk behandling, så kan jeg love at LO er på banen for å bevare de arbeidsplassene og havneområdene vi har i Trondheim. Det er viktig at vi skaper en kommune som også legger forholdene til rette for næringsliv og industri. Denne kampen er ikke over, sier John-Peder Denstad.