Etter 2016 skal NTNU ha ett fagmiljø for hvert av fagdisiplinene ingeniørutdanning, lærer- og lektorutdanning, medisin og økonomi. Det aller første som skjer nå er at styret i NTNU 15. februar skal vedta hvor mange og hvilke fakulteter det nye universitetet skal ha.

Kvalm av for mye godteri

- Du blir kvalm dersom du forsyner deg for godt fra skålen med lørdagsgodt. Slik ordla hovedtillitsvalgt for Tekna vecd NTNU, Øystein Risa seg under festmarkeringen mandag. Med dette advarer han mot for store endringer på en gang.

- Veldig mange har lyst til å gjøre veldig mye nå. Men dersom det blir for mange endringer, kan det bli kaos, sier Risa. Han understreker at NTNU skal ta ut potensialet sitt og den jobben begynner nå. Mest av alt er han spent på styrevedtaket om ny faglig organisering.

- Dersom det blir en kjempeforandring når det gjelder fakulteter, må mange andre endringer legges på vent. Vi kan ikke gjøre alt samtidig, sier Risa.

Tettere faglig samarbeid

Prorektor Helge Klungland får ansvar for å få til et tettere faglig samarbeid på tvers av de tre byene og de fire tidligere institusjonene. Han kommer fra stillingen som rektor på Høgskolen i Sør-Trøndelag og har nå tittelen prorektor for faglig integrasjon.

- Skal vi står sammen, kan vi ikke ha separate fagmiljøer i de samme disiplinene. Det betyr et langt tettere samarbeid mellom ingeniør og sivilingeniørstudiene, mellom lærer og lektorutdanningen, i medisin og økonomi, sier han.

- Jeg har 2016 på meg til å få til dette faglige samarbeidet. Mye skal ha skjedd når dette året er omme.

Skal bli én institusjon

Klungland forteller at han så langt bare har møtt positive holdninger til fusjonen og det langt tettere faglige samarbeidet som må komme.

- Vi må jobbe for at NTNU blir én stor institusjon, sier Helge Klungland. Han mener at utviklingen av campus er veldig viktig for fusjonsprosessen.

- Jeg ser på det som et femåring prosjekt.

Test NTNU-kunnskapene dine her

2016 blir et mellomår

I Gjøvik har den tidligere rektoren Jørn Wroldsen fått tittelen viserektor. Han er også opptatt av den faglige integrasjonen mellom Gjøvik, Ålesund og Trondheim med hver sine ingeniørutdanninger og sykepleieutdanninger.

- Nå begynner vi å jobbe med faglige gevinster av sammenslåingen. Vi skal samordne og bedre kvaliteten, sier Wroldsen. Han betegner 2016 som et mellomår der den gamle interne strukturen med alle fakultet og institutt består.

- Dette skal vi bruke 2016 til å legge på nytt. Om ett år har vi kommet gjennom mellomåret 2016 og har fått på plass en endelig struktur for fakultet og institutt.

Kvalm av for mye godteri: Tekna-leder Øystein Risa advarer mot for store endringer på en gang. Her sammen med NTNU-rektor Gunnar Bovim under markeringen mandag. Foto: jens Petter Søraa
Viserektor Jørn Wraalsen, NTNU i Gjøvik. Foto: Morten Antonsen