På Kalvskinnet går livet sin vante gang midt i bygningsarbeidene som Høgskolen i Sør-Trøndelag (Hist) satte i gang før fusjonen var et faktum. Adgangskort som ikke virker, er det mest konkrete resultatet av fusjonen den første skoledagen i det nye året, forteller elektrostudenter på det som før jul var Hist.

I dag markerte NTNU fusjonen med høyskolene i Sør-Trøndelag, Gjøvik og Ålesund.

- Det suger litt å være student i et mellomår midt i fusjonen, sier Erik Buer. Han er halvveis i bachelorgraden i elektro og sitter på rommet til linjeforeningen sammen med Jørgen Sørgård Svenning og Thea Hjelmseth Ottesen. De har fått nye studentkort og adgangskort og har altså hatt problemer med å komme seg inn i bygningen. Samtidig gjør bygningsarbeidene at de ikke har kantine og bruker dette rommet til spiserom også.

Bekymret for konteeksamen

- Vi vet så lite om hva fusjonen betyr for oss, sier de tre. De er mest bekymret for om de mister retten til å ta eksamen på nytt dersom de er misfornøyd med karakteren.

- På Hist kunne vi ta opp igjen eksamen tre ganger dersom vi var misfornøyde med karakteren. Nå vet vi ikke hvordan det blir.

De regner med at det meste løser seg og at det helt sikkert blir bra for studentene som kommer etter.

- Vi får ta det som det kommer, sier Thea Hjemseth Ottesen.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Med nye ideer skal landet bygges

Vitnemålet blir mer verdt

- Vitnemålet! sier noen andre elektrostudenter om hva som forandrer seg med fusjonen.

- Det står NTNU på vitnemålet til slutt, og det er nå greit, sier Gabriel Ottersbo. Han er også halvveis i bachelorstudiet i elektronikk.

- NTNU er et større navn enn Hist. Det er bedre kjent, har et bedre rykte og vitnemålet blir sikkert lagt mer vekt på når det kommer fra NTNU, fortsetter han. Rundt bordet er det en viss undring om NTNU-navnet kanskje blir mindre verdt når høyskolene blir en del av universitetet. De tror ikke at hverdagen kommer til å forandre seg så mye med fusjonen, men regner med at det først og fremst blir positivt for dem som studenter.

- Vi regner med at vi får tilgang på fasilitetene på Gløshaugen med grupperom og muligens lab-er der, sier Kristoffer Skjøseth. Han har hele tiden vært bestemt på å ta master etter at han har gjort seg ferdig med bachelorstudiet i elektronikk.

- Fusjonen spiller ingen rolle for planene om å ta en master. Jeg skulle uansett ta master ett eller annet sted etterpå, sier han.

Vitnemålet blir mer verdt: Det tror elektrostudentene Kristoffer Skjølseth (t.v.)og Gabriel Ottersbo. Foto: Aagot Opheim