18. januar flytter intervjuenheten til UDI Midt-Norge over i nyoppussede lokaler i Statens hus i Trondheim. 1. februar kommer de nyansatte på jobb - og dermed utvides dagens ene avdeling til to enheter.

- Vi har hatt over 300 søknader, så det er et godt miljø å rekruttere i her i Trondheim. Kravet har vært mastergrad, og mange er rekruttert fra Dragvoll-miljøet ved NTNU, forteller Øyvind Jensen, som leder dagens intervjuenhet.

Les også: Intervjuer asylsøkere via videolink

- Spennende med større miljø

Intervjuenhetene gjennomfører asylintervjuet og fatter vedtak i asylsaken. Her møter asylsøkeren en UDI-ansatt og en tolk, og her skal de fortelle hva som har skjedd i hjemlandet som gjør at de har reist derfra og har behov for beskyttelse i Norge. Dette intervjuet danner grunnlaget for hver enkelt sin asylsøknad.

- Vi får en stor jobb fremover med å drive opplæring i asylsaksbehandlingen. Samtidig blir det veldig spennende å få et enda større miljø her, sier Jensen.

Han skal fortsette å lede den ene intervjuenheten, mens den nye enheten skal ledes av Jørgen Kjerkol.

Kjerkol har jobbet for UDI i Oslo frem til nå, men kommer opprinnelig fra Stjørdal.

- Jeg har en del av ansettelsesprosessen, og intervjuet mange dyktige kandidater som er veldig motiverte for å ta fatt på den lange køen av asylsøkere. Jeg ser frem til å starte arbeidet, sier Kjerkol.

Les kronikken: Den store dugnaden

Søker tolker i arabisk

De siste årene har den midtnorske intervjuenheten til UDI kun konsentrert seg om saker fra Eritrea. Nå skal de også behandle saker fra Syria, og de har startet en prosess for å rekruttere flere tolker i arabisk i Trondheim.

Det er ikke bare i Midt-Norge at UDI vokser kraftig. På landsbasis dobler UDI antallet saksbehandlere, skriver VG onsdag.

De flytter inn i nye lokaler i Statens hus neste uke. Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen