Humørsprederen Oliver Henriksen, som var venn med alle, døde av kreft i november. Når russen i Åfjord har premiere russerevyen «Med motvind i ryggen» fredag er det satt av plass til foreldrene hans på første rad.

- Det blir spesielt å stå på scenen, men vi skal vise hva vi er laget av og samholdet vårt, sier Sandra Brattgjerd.

- Tung tid

17 elever ved Åfjord videregående skole har siden sommeren jobbet med forestillingen, som er særemnet til avgangselevene. Henriksen, som de andre elevene beskriver som klassens klovn, har bidratt med ideer til sketsjene og i utviklingen av forestillingen. Russen skulle egentlig fremføre revyen to uker etter at han døde. Det valgte de å utsette.

- Det var en tung tid etter at han døde og det var vanskelig å konsentrere seg om skolearbeidet. En revy skal være morsom både for oss og publikum. Det føltes ikke riktig å stå på en scene og være morsom rett etter han døde, så vi valgte å utsette forestillingene, sier Brattgjerd.

Selv om tiden etterpå har vært tøff har russen stått på for å skrive, planlegge og øve på forestillingen. Det var aldri et tema at de skulle droppe revyen.

- Han hadde ønsket at vi skal gjennomføre revyen. Oliver var en stor del av gruppen og en gledesspreder som vi har mistet. Vi vil vise at han fortsatt er en del av gruppen og derfor vil vi hedre ham i revyen, sier revysjef Espen Stjern.

LES OGSÅ (PLUSS): Vanja fikk en siste hilsen fra klassen

Godt samhold

Selv om det har vært krevende arbeid med russerevyen, med mange øvingstimer både på kveldstid og helg, så tror russen at arbeidet har ført dem enda nærmere hverandre.

- Vi har sett andre sider av hverandre når vi har stått på scenen. Nå er vi ikke redde for å dumme oss ut foran hverandre og har blitt veldig komfortable med hverandre, sier Karoline Larsen.

- Vi har alltid hatt godt samhold i klassen, men det ble helt klart enda sterkere for to år siden da Oliver ble syk. Vi så da hvor viktig det er å være der for hverandre og sette pris på det vi har, legger Brattgjerd til.

Det var Fosna-Folket som først omtalte saken.

Sang til Oliver

Nå er det bare finpussen igjen på forestillingen før publikum får se hva elevene har jobbet med. Ikke bare det som skjer på scenen skal terpes en siste gang, men også sminking og skifting av kostymer må gå uten problemer. Klassekameratene har også forberedt en sang som de har skrevet til Henriksen.

- Det er en sang som er fra oss alle som alle skal synge, sier Brattgjerd.

Selv om revyen skal være morsom, er de forberedt på at det også kan bli tøft å stå på scenen uten Henriksen.

- Det blir veldig personlig å skulle stå på scenen og synge den sangen og det kan også komme reaksjoner i salen. Det kommer til å bli tøft, men vi skal gjennomføre, sier Stjern.

- Spent

Russen tar også opp dagsaktuelle tema i revyen. Skolestrukturen i Trøndelag har vært et hett tema blant elevene i Åfjord.

- Noen av sketsjene handler og skolen og lærerne, men vi tar også opp andre tema som vi er opptatt av. Åfjord videregående har også vært truet med nedleggelse og det er noe som opptar oss, er russen enige om.

Nå er de spente på hvordan bygda vil ta imot revyen.

- Mange vet hva vi har gått gjennom og vi ser frem til å vise dem samholdet, sier Larsen.

Oliver Henriksen som døde av kreft hedres nå i russerevyen i Åfjord. Familien har godkjent bruken av bildet. Foto: Privat
Karoline Larsen (til venstre) og Sandra Brattgjerd sier at det har vært en tung tid etter at Oliver Henriksen døde i november. Foto: Espen Bakken
Revysjef Espen Stjern beskriver Oliver Henriksen som en gledesspreder. Foto: Espen Bakken
Celine H. Forfot (til venstre), Daniel Humstad (i midten) og Bengt Aaknes er klar for premiere på russerevyen i Åfjord. Foto: Espen Bakken
Celine H. Forfot (til venstre), Bengt Aaknes og Daniel Humstad øver på en av sketsjene i revyen. Foto: Espen Bakken