- Jeg har en nyhet til dere. Slik åpner instituttleder Monica Rolfsen matpausen på Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse mandag. Til applaus fra alle som har samlet seg rundt matbordet, forteller hun at hun kommer rett fra styret i NTNU som har vedtatt den faglige organiseringen av det nye fusjonerte universitetet.

- Det blir et eget fakultet for økonomi, forteller instituttleder Rolfsen, og har hele pauserommet med seg i jubel.  Dette har hun kjempet for i et helt år, men ikke turt å ta for gitt. Derfor er det verken kake eller champagne i pauserommet når vedtaket nettopp er fattet.

Lettet og ydmyk

- Bedre synlighet, sier professor Henrik Andersson om hvorfor dette er så gledelig.

- Dette er en god strategisk base for videre utvikling, sier Stein-Erik Fleten, også professor ved samme institutt.

- Jeg er lettet og ydmyk med tanke på den viktige jobben som skal gjøres. Men først og fremst føler jeg takknemlighet for at vi har fått mandat til å gjøre noe spennende, sier Monica Rolfsen. Sammen med folk fra de andre fagmiljøene i økonomi, har hun arbeidet for et eget økonomifakultet fra beslutningen om fusjon mellom NTNU og de tre høyskolene ble tatt for et år siden.

- Alle ønsket dette

- Det er lett å se gevinsten av å samle økonomifagene i et eget fakultet. Alle i de ulike økonomiske fagmiljøene har ønsket dette, sier Rolfsen

I dag er det økonomiutdanning både i Gjøvik og Ålesund, Trondheim har handelshøyskolen, som var en del av Høgskolen i Sør-Trøndelag, samt de to tidligere NTNU-instituttene for samfunnsøkonomi og industriell økonomi og teknologiledelse. Det gjenstår fremdeles en beslutning om økonomi og ledelse i Gjøvik blir en del av økonomifakultetet, men ellers er det bestemt at de andre økonomiutdanningene i Ålesund og Trondheim blir et fakultet.

- Jeg vil også foreslå et eget økonomiinstitutt i Gjøvik med de 10–12 ansatte der. Jeg har stor tro på å bygge opp miljøet i Gjøvik, rettet mot behovene til industriklyngen på Raufoss på samme som internasjonal business i Ålesund er knyttet opp mot den maritime næringen der, sier Monica Rolfsen som har vært leder for arbeidsgruppen som har utredet et eget økonomifakultet. Hun forteller at hun også kommer til å søke på dekanstillingen på det nye fakultetet.

Instituttleder Monica Rolfsen, industriell økonomi og teknologiledelse. Foto: Marit Langseth, Adresseavisen
Jippi for økonomifakultet: Vasuki Vaseeharanathan og Eline Westby studerer begge industriell økonomi. De er de aller første som instituttleder Monica Rolfsen forteller at NTNU får et eget økonomifakultet. Foto: Marit Langseth, Adresseavisen
Jubel for økonomifakultet: På pauserommet til institutt for industriell økonomi og teknologiledelse er det jubel når leder Monica Rolfsen forteller at det blir et eget økonomifakultet. Foto: Marit Langseth, Adresseavisen