Trondheimsfirma selger treningsapper i USA basert på NTNU-forskning

Trondheimsfirmaet Myworkout har som mål å løse det internasjonale inaktivitetsproblemet. Til det skal de bruke teknologi og treningsforskning fra NTNU.

Myworkout i arbeid: Hele gjengen i arbeid for å lage en instruksjonsvideo. F.v: Markedsdirektør Marius Waldum, daglig leder Knut Løkke, kommunikasjonsansvarlig Marthe-Lise Lein på tredemøllen, Runar Unhjem, doktorgradstudent NTNU og Terje Trobe, kreativ produsent. 

- Vi vet at inaktivitet tar flere menneskeliv enn røyking. Det viser tall fra Verdens helseorganisasjon, sier grunnlegger og daglig leder Knut Løkke i Myworkout. Han har satt seg som mål å gjøre butikk av treningsforskningen fra NTNU. Gjennom testing av formen til folk, skal de lage tilpassede treningsprogram på internett og app til mobiltelefon. Selskapet retter seg mot bedrifter, privatpersoner, forsikringsselskaper, treningssenter og organisasjoner for ulike sykdommer, som Norsk Revmatikerforbund. Treningsrådene er basert på NTNU-forskningen om intervalltrening.