Lederen for det nasjonale Foreldreutvalget for barnehager (FUB), Marie Skinstad-Jansen,  sier at de ikke får mange meldinger om barn som har forsvunnet fra barnehagen, men en del av meldingene handler om den generelle sikkerheten ved noen barnehager.

- En del av meldingene fra foreldre er bekymring om sikkerhet knyttet opp til bemanningen ved barnehagene. Noen foreldre er bekymret for at barnehagene er godt nok bemannet, spesielt når barnehagene er på tur, sier Skinstad-Jansen.

Les også: Femåringer stakk av fra barnehagen - lekte alene ved elva

- Forstår at hun blir redd

Skinstad-Jansen forstår at foreldrene ble bekymret når hun fikk beskjed om at sønnen hadde stukket av.

- Jeg forstår at hun blir redd. Det skal ikke skje at barn forsvinner fra barnehagen, sier hun.

Adresseavisen har tidligere fått innsyn i mest alvorlige avvikene i barnehagene i Trondheim. Her kan du lese om når sikkerheten sviktet (PLUSS).

- Må følge opp

På generelt grunnlag sier Skinstad-Jansen at god nok bemanning er viktig.

- Vi vet at barnehagene er avhengig av å være godt nok bemannet for å drive forsvarlig. Det er viktig at man har gode rutiner for at sikkerheten skal være ivaretatt, sier Skinstad-Jansen.

Etter hendelser, som at barn forsvinner fra barnehagen, mener hun det er viktig at avvikene blir fulgt opp.

- Ved slike hendelser er det viktig at man har gode rutiner i forkant og etterkant av det som skjedde. Det er viktig å ha et godt samarbeid med foreldrene og at de blir informert av styreren. Det er også viktig at man følger opp slike hendelser slik at man unngår at noe slikt skjer igjen, sier Jansen.

LES OGSÅ (PLUSS): Kuttet fingeren med øks i barnehagen

LES OGSÅ (PLUSS): Får ikke lenger bruke øks i barnehagen