Søker: Statssekretær Kristian Dahlberg Hauge i Arbeids- og sosialdepartementet, har også søkt på stillingen som assisterende fylkesmann i Sør-Trøndelag. Foto: Alley, Ned, NTB scanpix

Brox vil bli assisterende fylkesmann i Sør-Trøndelag.

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag har lyst ut stillingen som assisterende fylkesmann etter at Brit Skjelbred ble konstituert som fylkesmann frem til en sammenslåing mellom Nord- og Sør-Trøndelag fylke eventuelt er gjennomført.

På søkerlisten står også statssekretær og tidligere kommunalråd for Frp i Trondheim, Kristian Dahlberg Hauge.

Her er søkerlista

Linn Kristin Breivik (36), Oslo.

Kristian Dahlberg Hauge (38) statssekretær, Trondheim.

Mari Mogstad (58) assisterende fylkesmann, Trondheim.

Tarik Brahmi (39) miljøterapeut, Trondheim.

Toril Sandvik (47) avdelingsleder, Stjørdal.

Rolf Michael Lossius (47) rådgiver, Sortland.

Tom Ivar Haarsaker (50) arbeidende styreformann, Trondheim.

Sara Sharif (36) innkjøper, Sør Trondelag.

Charles Hansen (50) rådmann i Nordkapp kommune, Nordkapp.

Yngve Brox (45) kommunalråd, Trondheim.

Sender et signal

Uansett om Yngve Brox skulle få stillingen eller ikke, sender han med dette et signal inn i det politiske miljøet i Trondheim om at han er på vei ut av politikken. Brox var Høyres listetopp og ordførerkandidat ved kommunevalgene i 2011 og 2015. Brox ble innvalgt i Trondheim bystyre ved valget i 2008, og ble kommunalråd og gruppeleder da Frank Jenssen søkte om fritak for sine politiske verv.

- Vi har ti søkere til stillingen, og skal nå starte arbeidet med å intervjue aktuelle kandidater. Vi tar sikte på å avgjøre hvem som skal tiltre stillingen i månedsskiftet april – mai, sier saksbehandler Maria Stub Röhling ved fylkesmannens kontor i Sør-Trøndelag.

Stillingen som assisterende fylkesmann er et vikariat frem til en eventuell endring i strukturen som berører Fylkesmannen i Sør-Trøndelag, senest i desember 2018. I utlysningen av stillingen heter det blant annet at man søker etter en person som har relevant høyere utdanning, har betydelig innsikt i og erfaring fra offentlig administrasjon og forvaltning og som har helhetlig og bred kunnskap om kommunesektoren.

Får konkurranse

Yngve Brox må regne med konkurranse til stillingen, blant annet fra statssekretær Kristian Dahlberg Hauge i Arbeids- og sosialdepartementet.

- Jeg kan bekrefte at jeg har søkt og står på søkerlisten. Utover det har jeg ingen kommentarer til dette, sier Dahlberg Hauge.