- Det er helt uaktuelt for meg å bli Høyres ordførerkandidat ved neste valg. Det er hyggelig å bli nevnt, men partiet må finne en kandidat etter Yngve Brox som folk som ikke kan tenke seg å stemme Høyre likevel stemmer på, sier Marvin Wiseth.

LES OGSÅ (PLUSS): Yngve Brox søker seg bort fra politikken

Han er for tiden reiseleder for et selskap i London. Fra en vårlig britisk hovedstad – Marvin Wiseths favorittby etter Trondheim – avviser han på det sterkeste at han er aktuell for nye år i trondheimspolitikken.

Krystallklart nei

Adresseavisen skrev torsdag om gruppeleder og kommunalråd Yngve Brox som nå søker seg vekk fra politikken. Brox er søker til stillingen som assisterende fylkesmann i Sør-Trøndelag. I et intervju torsdag slo Brox fast at han nå leter etter en ny karriere, og at han ikke kommer til å være partiets ordførerkandidat i 2019. Det åpner for en prosess i partiet der man leter etter en ny profil. Flere kilder i partiet har pekt på muligheten for at Marvin Wiseth gjør et comeback for å gjøre et nytt forsøk på å ta tilbake makta i Trondheim, men Wiseth selv er krystallklar på at det ikke er aktuelt.

- Jeg sier nei, men det er ikke fordi jeg føler meg for gammel. Jeg er 65 år nå. Husk at Winston Churchill var 66 år gammel da han ble britisk statsminister – uten sammenligning for øvrig altså. Men jeg er på et helt annet sted i livet mitt nå. Høyre må se seg om etter andre kandidater til å fylle denne rollen, sier Wiseth.

- Tenker du på konkrete personer?

- Jeg har en personlig favoritt, men jeg vil ikke offentliggjøre det nå. Jeg vil råde Høyre i Trondheim til å bruke god tid på denne prosessen. Jeg tror det kan være lurt å tenke utradisjonelt, og ikke nødvendigvis se etter en kandidat i det nærmeste blomsterbedet, for å si det sånn.

Marvin Wiseth mener partiet må finne en kandidat som også velgere som aldri kunne tenkt seg å stemme på Høyre, faktisk vil vurdere å stemme på. Han er sikker på at slike personer finnes i partiets kretser.

- Politikk handler om vilje til å søke makt. Høyre har for lenge vært i opposisjon i Trondheim, og det skaper en ørkenvandring uten like. Jeg tror ikke nødvendigvis at letingen etter en slik kandidat må begrense seg til de som i dag sitter i bystyret. Det må være en person som har et navn og status, ikke bare en kjendis. Den de må lete etter må ha en plattform og vise at vedkommende har tillit blant byens velgere, og at denne personen kan kunsten å kommunisere med mennesker, sier Marvin Wiseth.

40,3 prosent

Under Marvin Wiseths tid som ordfører i Trondheim hadde Høyre en oppslutning på størrelse med den Rita Ottervik og Arbeiderpartiet har i byen i dag. Wiseth var ordfører i perioden fra 1. januar 1990 til 1. april 1998 og oppnådde 40,3 prosent av stemmene ved kommunevalget i 1995. Det var på 90-tallet at Høyre hadde sin storhetstid i trondheimspolitikken, Ved valget i 2003 skiftet makta i byen, og Rita Ottervik tok over som ordfører. Ved de fire siste kommunevalgene i Trondheim har Ap beholdt makten, og Høyre har slitt med oppslutningen de siste årene.