Han er ikke alene om å kunne pusse opp kjøkkenet sitt i Sunndal. For industrikommunen på Nordmøre har overtatt for Verdal som den nye Lotto- og vinnerkommunen.

Bare så langt i år har tre store millionutbetalinger fra Norsk Tipping gått til sunndalinger. Og i april i fjor slo en kvinne i 50-årene fra Sunndalsøra til med en gevinst på 43,2 millioner kroner i Vikinglotto.

Ivar pusser opp

– De tre første tallene på den ene rekken her er rett. Og det er de tre andre tallene også, fortalte Ivars svigerinne, Sigrun, på telefonen for noen uker siden. Familiens tippelag hadde innkassert førstepremien på 2,9 millioner kroner.

– Jeg skjønte at det var sant da det kom fra henne. Vi har en del spøkefugler i familien, og det er ikke sikkert om jeg hadde trodd dette om det hadde kommet fra en av dem, ler Ivar Mellemseter. Han tar imot Adresseavisen i sitt hjem, der det nå ligger pakker med veggplater og ny tapet. Ivar skal pusse opp rekkehusleiligheten sin i Tredal på Sunndalsøra etter at han ble Vikinglotto-vinner 3. februar. To soverom og kjøkkenet skal få nytt løft.

Bytter ut tapeten

– Jeg har vært skittlei det grønne tapetet på kjøkkenet i 18 år. Jeg har hatet det i alle år. Nå skal det endelig vekk. Og så har jeg bestilt meg et nytt kjøkken. Og du og du, det gleder jeg meg til, sier Ivar, som leverte inn tiukers kupong på Coop Extra på Sunndalsøra. Han bruker som regel å finne sine kuponger på Mix-kiosken på Sunndalsøra, men her var det varetelling da Ivar stakk innom.

– Da trakk jeg kupongen på Coop'en - og som ble et lykketreff. Jeg må innrømme at både jeg og flere i familien svevde litt etter at alle tallene gikk inn, fortsetter Ivar, som ellers har brukt pengene på å gi noe til barn og barnebarn.

– Det har blitt artigere å følge med på tippingen etter at jeg fikk erfare at det går faktisk an å vinne. Pengene skal jeg bruke. Jeg har ikke tenkt å putte dem i likskjorta, for å si det slik, sier Ivar, som innrømmer han spiller mer etter storgevinsten.

– Det er artigere når du faktisk får erfare at det går an å vinne.

- Kan ikke garantere gevinst

På Mix-kiosken ved Amfi Sunndal har det blitt mye feiring etter at flere spillere har sikret seg store gevinster her bare de siste ukene.

– Men Norsk Tipping har ikke ringt meg, altså, sier Geir Morten Skar. Han har derimot fått både kaffe og kake titt og ofte på Mix-kiosken etter storgevinstene den siste tiden. Norsk Tipping spanderer når det kommer inn store gevinster.

– Mange tipper her, men jeg sier til kundene at jeg ikke kan garantere gevinst, sier Kristina Botnvik, som er ekspeditør ved Mix-kiosken.

– Langoddsen er nok mest populær her, men de største gevinstene den siste tiden har vært på Joker og VikingLotto, fortsetter Botnvik.

Tre stor-vinnere

2016 har startet med en rekke million-vinnere. Det startet 30. januar da en av tipperne ved Mix-kiosken vant 2444285 kroner.

– Jeg aner ikke hva jeg skal bruke premien på ennå, men jeg skal i alle fall feire med en konjakk nå i kveld, lo mannen, som kunne fortelle at han hadde spilt Lotto så lenge han kunne huske.

Like etter vant Ivar Mellemseter og familetippelaget 2,9 millioner kroner - før en 67 år gammel mann fra Sunndal vant lørdag 5. mars 3065000 på Joker.

– Ja, nå ble jeg glad. Artig å vinne når man har tippet i mange år, så nå får jeg kvittet meg med litt gjeld og småtteri. Jeg får vel ikke sove i natt, hehe! Neida, jeg bare tuller. Dette er bare hyggelig, sa sunndalingen på 67 år da han fikk telefonen fra Norsk Tipping.

Lite flaks i Verdal

Den sagnomsuste Lotto-bygda Verdal har ikke like mye flaks som gjetordene skal ha det til. Vi må helt tilbake til 8. november i 2014 for å finne den siste Lotto-vinneren, en mann som fikk 2,3 millioner kroner på konto. Deretter må vi tilbake til 2012 for å finne nye Lotto-vinnere i Verdal.

I juli i fjor hadde elleve kommuner i Møre og Romsdal flere spillmillionærer enn Verdal. Disse kommunene er Herøy, Norddal, Rauma, Nesset, Sunndal, Surnadal, Smøla, Kristiansund, Molde, Vestnes og Stordal, der sistnevnte har aller flest millionvinnere, med hele 50 per 10000 innbyggere, mot Verdals 19.

– Innenfor Lotto-verdenen er det tilfeldighetene som rår, og det kan gå måneder og år mellom hver gang noen i en liten kommune vinner en millionpremie. Når en kommune får flere vinnere i løpet av kort tid, legger både vi i Norsk Tipping og de som bor i kommunen godt merke til det. Dette gjelder absolutt Sunndal den siste tiden, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl i Norsk Tipping.

På toppen av antall vinnere i Norsk Tippings spill per 1000 innbyggere i Nord-Trøndelag, kommer Røyrvik, Namskogan og Høylandet. I Sør-Trøndelag ligger Roan på topp foran Holtålen og Tydal. Og ser vi hvor vi finner flest tippemillionærer pr 1000 innbyggere i Møre og Romsdal fra 1978 - 2016, er det flest tippe-millionærer i Stordal, selv om Sunndal er den suverene vinnerkommunen de siste ukene.

Pusser opp: Leilighetene til Ivar mellemseter skal få en kraftig ansiktsløft etter storgevinsten i Viking Lotto.
Vinner-kiosken: Mix-kiosken på Sunndalsøra har bare de siste ukene feiret at to million-gevinster kommer fra spill i deres kiosk. - Jeg sier til kundene at vi ikke kan garantere gevinst, smiler Kristina Botnvik ved Mix-kiosken. Sunndalinger har bare de siste ukene vunnet like mye som de tippet for gjennom hele 2015.