Nå snur kommunen – gir Iran (85) sosialhjelp likevel

Først ble hun fratatt minstepensjonen av den blåblå regjeringen. Så nektet Trondheim kommune henne sosialhjelp.

Jubler ikke: - Det er fire husleier som går til inkasso. Det skulle bare mangle at hun får sosialhjelp. Vi mener hun burde få supplerende stønad som før, sier sønnen Saeed Rashid. Her er han sammen med datteren Irina, som også kjemper for bestemorens rettigheter. Iran Dar Tabriz sitter til høyre. 

Det er minst syv eldre innvandrere i Trondheim som mistet sin supplerende stønad - en ordning tilsvarende minstepensjon - etter at den blåblå regjeringen fikk igjennom en lovendring fra nyåret. Disse syv søkte om sosialhjelp – fem av dem fikk avslag, inkludert Iran Dar Tabriz (85) på Saupstad, som Adresseavisen har skrevet om. To av dem fikk innvilget sosialhjelp.