Var gift to måneder for kort tid

Ole Stig Bjørhovde (39) mistet sin kone, mor til sine barn og mangeårige samboer, Kjersti Morseth (36), i oktober. Han får ikke ektefellepensjon. Årsak: De var gift bare ti måneder, ikke ett år.

- Jeg forteller ikke om dette for at folk skal synes synd på meg. Selvfølgelig er det fryktelig tungt og vondt. Men årsaken til at jeg ønsker å fortelle dette er at er at folk som jobber i staten må skjønne at de er ikke sikret hvis de ikke er gifte. Statens Pensjonskasse behandler ikke samboende med felles barn som gifte, så ikke nøl, gift dere, sier Ole Stig Bjørhovde, som mistet sin Kjersti Morseth i oktober. Her er på bryllups- og dåpsdagen for Henrik - på mors arm. Sara på fars. 

Statens egen pensjonskasse har nemlig et regelverk som sier at man ikke har rett til ektefellepensjon hvis man ikke har vært gift i ett år.  Les deres tilsvar her.