18-åringen som er siktet for grov kroppsskade etter at han slo en elev i en garderobe på en videregående skole i Trondheim, avviser at det er en gjeng med ungdommer av utenlandsk opprinnelse som plukker seg ut enslige ofre.

Hendelsen på skolen ble filmet av andre som var til stede, og deretter lagt ut på nettet. Siden har politiet sagt til Adresseavisen at 18-åringen også er anmeldt for å ha vært delaktig i flere andre lignende hendelser.

Du kan se en redigert versjon av videoen i videovinduet øverst i saken.

- Ikke meg

Til sammen er 18-åringen anmeldt for åtte ulike tilfeller av vold, ran og tyveri. Han avviser at han står bak det meste av dette, med unntak av episoden i garderoben.

- Jeg har snakket med politiet om dette. Det var meg som slo i garderoben, men de andre tilfellene er ikke meg. Jeg har holdt meg unna bråk i seks måneder før det i garderoben skjedde. Politiet har ikke bevis for at jeg har gjort noe sånt, hevder han.

Her kan du lese 18-åringens versjon av det som skjedde i garderoben (PLUSS).

Her kan du lese eleven som ble banket sin versjon av det som skjedde (PLUSS).

- Ikke rasister

Han kjenner imidlertid til at det er en del slåssing i ungdomsmiljøet, blant annet på byen. Han sier at det også kan være folk han kjenner som har vært involvert i voldsepisodene politiet refererer til.

Overfor Adresseavisen sier politiet at det virker som om det er et mønster i volden. De hevder at en gjeng bestående av ungdommer med utenlandsk opprinnelse velger seg ut tilfeldige, enslige ofre.

I alle tilfellene politiet kjenner til, er ofrene etniske norske gutter. 18-åringen mener det ikke er noe mønster i det som skjer.

- Det er ikke noe som er rettet mot etnisk norske gutter, vi er ikke rasister. Nesten alle tilfellene jeg kjenner til av slåssing er tilfeller der folk har møttes på fest, og så begynner de å slåss. Det er sånn ungdom er, det er ikke noe mer bak det.

- Ungdommer filmer alt som skjer

- Ut fra videoene som legges ut på nett, kan det se ut som om det er en gjeng som får et kick av å banke andre, og så legge videoen ut på nett?

- Nei, det er ikke sånn.

- Vet du hvorfor det blir filmet?

- Nei, men ungdommer filmer alt som skjer, sier 18-åringen.

- Er det mye slåssing på byen?

- Noen ganger er det slåssing. Men jeg er ikke med på slåssingen, sier 18-åringen.

I etterkant av episoden på den videregående skolen i Trondheim har det også dukket opp en annen video der en gutt blir slått i Trondheim og filmet av flere andre. Gjerningsmannen på denne videoen er ikke 18-åringen som er siktet for volden i garderoben.