- Vi intervjuet 18 fra Britannia, blant dem som hadde søkt. Ti av dem er tilbudt jobb. Vi har kunnet plukke fra øverste hylle, sier HR-direktør Hilde Jordan i Hurtigruten AS.

Hun er svært godt fornøyd med årets sesongarbeidere. Kvaliteten har neppe vært høyere noen gang. Fordi Britannia Hotel i Trondheim stenger 1. juli for å gjennomgå en total renovering over halvannet år, vil om lag 130 fast ansatte stå uten jobb.

- Vi har i den forbindelse hatt en spesiell oppmerksomhet rettet mot Britannia Hotel, her kunne vi bare velge og vrake, sier Jordan.

Må svare innen tirsdag

Fristen for å akseptere jobbtilbudet går ut tirsdag. Servitør Ketil Fossum sier han regner med å svare ja. Han er klar til å mønstre på et av hurtigruteskipene når skolene tar sommerferie. Fossum er utdannet lærer og lærervikariatet utløper til sommeren.

Han har samtidig jobbet flere år som servitør ved Britannia. Og han gleder seg til igjen å jobbe til sjøs. Fossum har tidligere jobbet på cruiseskip.

Hilde Jordan forteller at både servitører og kokker på Britannia er ettertraktet av Hurtigruten. Imidlertid er det et ufravikelig krav for å kunne jobbe om bord at man behersker et skandinavisk språk flytende. Det var flere kvalifiserte som på den bakgrunn falt utenfor.

Kan få fortsette

Sommersesongen om bord i Hurtigruten er fra 1. mai til 1. oktober. Men i og med at nå reiser også mange utenom sesongen, vil det være behov for mer arbeidskraft også om vinteren.

- For flere av de 80 sesongarbeiderne vil det være gode muligheter for å få fortsette, understreker HR-direktøren.

Det var totalt rundt 500 søkere til de 80 jobbene. Av disse ble 170 innkalt til intervju. Mannskapet er på jobb 22 dager og har 22 dager fri. De jobber ti timer i døgnet, men i sommersesongen kan det bli en god del overtidsjobbing.

Har lyst til å jobbe

En av søkerne fra Britannia var hovedtillitsvalgt Kirsten Renaa. Hun er servitør av yrke.

– Jeg nærmer meg pensjonsalder, men ønsker å holde på noen år til. Derfor var det kjempefint å bli tilbudt jobb i Hurtigruten. Jeg har allerede svart ja, sier Renaa.

Av hotellets om lag 130 fast ansatte, har knapt halvparten noe annet å gå til når dørene stenges 1. juli. Det finnes ikke nok jobber ved byens øvrige hoteller og restauranter, og bare et fåtall er så gamle at de kan gå av med pensjon.

Gleder seg: Hovedtillitsvalgt Kirsten Renaa ved Britannia Hotel skal begynne i ny jobb i Hurtigruten. Hun er én av ti fra Britannia som er tilbudt sesongjobb. Foto: Kim Nygård