Nå sier SVs profilerte stortingspolitiker Snorre Valen nei til gjenvalg og flytter hjem til Trondheim.

Marit Arnstad, stortingsrepresentant fra Nord-Trøndelag (Sp):- Jeg har full forståelse for at Snorre ønsker å gjøre noe annet, det hadde jeg selv behov for da jeg tok en pause fra politikken. Men Stortinget mister en av sine beste debattanter, det er en fryd å høre Snorre i debatt, særlig i de spontane der han bare går opp på talerstolen og trør til. Det kommer vi til å savne. Han er en ung mann og vil ha mange muligheter foran seg, han har jobbet med mange felter i politikken – for eksempel finans – som kan bli nyttig for ham nå.

Torbjørn Røe Isaksen, kunnskapsminister (H):- Snorre er en av SVs dyktigste politikere og i tillegg en trivelig fyr. Han er en formidabel, men ryddig, motstander på Stortinget.

Eva Kristin Hansen, stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag (Ap):- Jeg synes det er trist at han har takket nei til nominasjon til Stortinget. Det er ikke lett å ta en slik beslutning, og det står stor respekt i å ta det valget han nå gjør. Snorre er en usedvanlig dyktig politiker. Han er klok, morsom og utrolig fin å være kollega med. Det er ikke mange som evner å få opp så høy temperatur i debatter som han. Spørretimen blir ganske så mye kjedeligere uten han, for å si det sånn. Snorre har vært en viktig røst på Stortinget både for fylket vårt og ikke minst for de svakeste i samfunnet. Det er mange som vil savne han, det er helt sikkert.

Stortingsrepresentant Marit Arnstad (Sp) Foto: jens petter søraa
Stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen (Ap) Foto: Jens Søraa