– Vi er en verdensomspennende kostymeklubb som driver med veldedig arbeid, sier Hans-Petter Larsen i 501 Legion Nordic Garrison.

Han er for anledningen kledd ut som en stormtrooper fra Star Wars, noe som er en del av konseptet til gjengen. De kler seg ut som «de onde» fra filmen.

Trykk her for å se alle bildene fra barnetoget

Her kan du se video fra folketoget

Veldedighet

– Vi er «bad guys doing good things». Vi kler oss ut som slemmingene og besøker for eksempel kvinne/barn-avdelingen på St. Olavs Hospital for å spre glede.

Dette er åttende gangen de går i folketoget i Trondheim.

– Vi har gjort det til en tradisjon. Det er jo en glimrende måte å rekruttere nye medlemmer på og vise seg frem. Da vi gikk for første gang i 2009 var vi fem stykker, nå har vi passert tredve, sier Larsen.

Og de er ikke de eneste som har valgt en noe mer utradisjonell bunad på grunnlovsdagen.

SE OGSÅ: Bildene fra toget i Stjørdal

SE OGSÅ: Historiske 17. mai-bilder

Cosplay

– Vi er blitt stoppet mye av nysgjerrige unger. Spesielt drakten til Fredrik har fått mye oppmerksomhet, sier Mads Formo og peker bort på kompisen Fredrik Hallaren som er kledd opp i en drakt fra spillet Dark Souls. Formo er selv utkledd som ridder.

De to kommer fra cosplay-organisasjonen Torucon, en gjeng som kler seg ut som karakterer fra forskjellige spill og tegneserier.

– Dette er tredje året vi går, sier Hallaren.

Gabriella Berge og Elizabeth Kristin Foss var også med på å gå i folketoget for cosplay-organisasjonen.

– Dette er første gangen vi går. Vi driver med rollespill basert på japansk kultur, animasjonsfilmer og spill, sier de to.

Gabriella Berge og Elizabeth Kristin Foss henter inspirasjon fra japansk kultur. Foto: Kristian Helgesen
Fredrik Hallaren og Mads Formo hadde kledd seg ut som karakterer fra spillet Dark Souls. Foto: Kristian Helgesen