Han slår et slag for den avslappede, gjerne keitete, nakenheten - i en verden full av retusjerte og poserende, lettkledde bilder.

- Det må ikke være slik at nakenhet alltid er forbundet med sex, sier Rasmus Rye Limstrand (15).

- På sosiale medier kan du retusjere ditt eget liv og bestemme hvordan du vil at folk skal oppfatte deg.

LES BAKGRUNN: 1 av 10 ungdommer sender nakenbilder

Dobbeltlivet på nett

Men med det, kommer en hel masse stress.

- Alle har flere profiler på sosiale medier, sier ungdommene. Noen lukkede, hvor mamma, pappa og «alle andre» får se. Der tegnes ofte det pene og presentable bildet av seg selv og livet sitt, forteller ungdommene. I tillegg røkter ungdommene en lukket, privat profil hvor bare de nærmeste kommer inn.

- På den private profilen er det gjerne slik at du skal være så «naturlig» og «kjedelig» at det nesten bikker andre veien. På en måte blir det også tilgjort, sier Rasmus, som sier at de aller fleste bruker mye tid på denne stadige sammenligninga med utgangspunkt i sosiale medier.

Alle ungdommene vi traff på Rosenborg skole hadde et nært forhold til sosiale medier og selvprofilering.

- Det er klart at alle følger med og vil sammenligne seg med andre.

Alle har mobil

De aller fleste barn i alderen 9-16 har tilgang til mobiltelefon, forteller brukerundersøkelsen «Barn og medier 2016». Kun tre prosent svarer at de ikke har det. 91 prosent har en smarttelefon, fem prosent en annen type og en prosent deler telefon med andre familiemedlemmer. Først og fremst ringer de, sender sms og tar bilder med telefonen. Jo eldre de blir, jo mer tid bruker de på sosiale medier. En av ti jenter bruker mer enn seks timer på telefonen hver dag, og i følge undersøkelsen er de selv bekymret for egen avhengighet.

Med hele verden i hånda

- Det du har i hånda i dag er så mye mer i dag enn bare for få år siden, sier Fay Al-Shamkawy (15) og klemmer rundt en mobiltelefon som ringer. Hun innrømmer at hun ikke får til å slå den av.

- Her har vi kalkulator, kamera, musikk, alle mulige spill og apper, sosiale medier og ikke minst kontakter og e-post. Og nettleser! Da har du hele verden i en liten dings, sier Ella Aspen (15).

Ella ser alle fordelene med telefonen og hun bruker den hele tida, som alle andre, men hun reflekterer ofte over det.

- Det å fange et øyeblikk, for å å dele bildet, blir mye viktigere enn det å være i det. Øyeblikket, altså.

Og til og med når man er helt alene hjemme, er det krav om å være «på». Mange kjenner på en redsel for å gå glipp av noe. Ofte snakker folk som om du har lest deg opp på profilen deres.

- Det er annerledes enn før. Og teknologien er annerledes enn før. Men behovet for å bli sett og likt er kanskje ikke så mye annerledes, tror Fay, Ella og Rasmus.