Sivert Bjørnstad, stortingsrepresentant for Frp i Sør-Trøndelag, synes det er trist at Per Sandberg nå sier han ikke vil la seg renominere, men han forstår hvorfor.

- I de siste 20 årene har Per Sandberg vært en av de aller mest profilerte politikerne i dette landet. Det er ikke vanskelig å forstå at han nå har ønsker og behov for å gjøre noe annet. Men heldigvis har han gjort det helt klart at han skal fortsette i regjeringen. Det er jeg svært glad for, sier Bjørnstad som ved siste stortingsvalg var andrekandidaten til Frp i Sør-Trøndelag – på plassen bak Per Sandberg.

Per som mentor

Sivert Bjørnstad sier Per Sandberg har vært en mentor for seg siden han ble innvalgt på Stortinget i 2013.

- Han har fulgt meg godt opp siden jeg kom inn på Stortinget, og jeg har lært veldig mye. Det blir merkelig å tenke seg at han ikke skal representere Sør-Trøndelag på Stortinget, men det er nå også en gang slik at politikere kommer og går. Uansett kommer vi til å se og høre mye til Per som statsråd i forhåpentligvis mange år fremover, sier han.

Flere gode etterfølgere

Sivert Bjørnstad vil ikke spekulere i hvem som skal erstatte Sandberg på stortingsvalgslisten ved valget i 2017. Selv har han sagt at han stiller seg til disposisjon for partiet også i neste stortingsperiode. Men han vil ikke ha noen meninger om det bør bli han selv om topper listen. Frp i Sør-Trøndelag fikk ved siste valg inn to stortingsrepresentanter, og så lenge Sandberg er statstråd er det Lill Harriet Sandaune som møter for Sandberg.

- Det blir nå opp til nominasjonskomiteen og lokallagene å avgjøre hvem som skal stå på listen. Målet vårt er fortsatt å få inn to representanter fra Sør-Trøndelag ved neste valg, sier Sivert Bjørnstad.

Nytt godt av Per

Kommunalråd Elin Marie Andreassen i Trondheim mener Sør-Trøndelag Frp har flere gode kandidater til neste stortingsliste.

- Dette blir en prosess det blir spennende å jobbe med videre. Det blir rart å se et nytt storting settes uten Per, men han gjør jo en utmerket innsats som minister og det håper jeg han kommer til å gjøre lenge. Per har vært en tydelig og svært engasjert politiker gjennom mange år. Sør-Trøndelag Frp har dratt nytte av det, gjennom hans tilstedeværelse på våre arrangement og i den offentlige debatten, sier Andreassen.