Cancún, Mexico: Mellom generalprøve og presentasjon av Trondheims søknad til ski-VM i 2021 ble Ottervik, som hele denne uken befinner seg i Mexico, i går kveld norsk tid konfrontert med kritikken fra landbruksdirektør Tore Bjørkli.

Han sier at under befaringen på Overvik i august 2013 var ordførerens hovedargument for å få omdisponert dyrkamarka på Overvik at det var et prekært behov for skole som skulle bygges der.

- Hvordan stemmer dette med at skolen ligger på en nabotomt, også det dyrkamark?

- Overvik bør bygges ut med boliger og offentlig infrastruktur, fordi det er riktig byutvikling gjennom å utvide eksisterende bydel, lage gode kommunikasjonsårer for gang, sykkel og kollektivtrafikk. Gode boforhold må også ha offentlige tjenester som følger med store utbygginger. Skolen kommer på Overvik, selv om den kommer på Jakobsli gårds område. Det er viktig å plassere skolen godt i en fremtidig skolekrets, slik at flest mulig får en grei skolevei, slik at de kan gå eller sykle. Det er ingen endring, utover at vi i ettertid ser at vi må skyve skoleplasseringen litt for å få en best mulig skolekrets.

- Skal ikke ligge i byggeplass

- Var skolen bare en brekkstang for å få omgjort området til boligformål?

- Nei, fordi hovedargumentet var behov for tilførsel av nye boligområder i Trondheim. I tillegg må vi legge til rette for god offentlig infrastruktur, inkludert skole.

- Bør man ikke kunne finne plass til en skole på et 400 mål stort omdisponert dyrkamarkområde, uten å ta ytterligere dyrkamark i bruk?

- Vi har lagt vekt på god plassering av skolen, både i forhold til fremtidens elevers skolevei, og at ikke skolen skal ligge midt inne i en byggeplass i mange år, i forbindelse med utbygging av boliger. Derfor kommer skolen i kanten av utbyggingsområdet.

LES OGS: Er det pengene eller politikerne som styrer Trondheim?

- Hvordan kan du som var svært opptatt av å få en ny skole her, risikere å sette i gang en ny prosess om dyrkamark, som i verste fall kan endre med avslag hos departementet, i stedet for å få skolen inn på Overviks utbyggingsområde?

- Fordi det gjør at skolen ikke blir liggende på en byggeplass over flere år, og at flest mulig får en skolevei hvor de kan sykle eller gå.

- Ikke overraskende

- Er det et bevis på at utbyggingsinteressene er for viktige?

- Vi har kun lagt vekt på barn og unges oppvekstvilkår knyttet til plassering, ikke fortjenesten hos utbygger.

Ottervik poengterer at landbruksdirektøren også var imot å omdisponere arealet.

- Slik er det ikke overraskende at han mener det samme i dag. Og det til tross for at fylkesmannen anbefalte at Trondheim kommune fikk arealet til boligformål, sier trondheimsordføreren.