- Hvis politikerne er opptatt av hva som er barnas beste, bør de lytte til beboerne i området, sier Ronny Smolan i FAU ved Jakobsli skole.

Både han og de andre FAU-medlemmene reagerte kraftig på Otterviks uttalelser i Adresseavisen onsdag. Her sa Ottervik at de kun har lagt vekt på barn og unges oppvekstvilkår når de har plassert skolen på Jakobsli, helt sør i det som skal bli den nye skolekretsen.

- Vi har lagt vekt på god plassering av skolen, både i forhold til fremtidige elevers skolevei, og at ikke skolen skal ligge midt inne i en byggeplass i mange år, i forbindelse med utbygging av boliger, uttalte Ottervik.

- Merkelig

Nå har FAU sendt et svarbrev direkte til ordføreren, hvor de skriver at de basert på hennes uttalelser er redd hun uttaler seg før hun har satt seg ordentlig inn i saken.

- For oss foreldre til barna i bydelen så fremstår det som helt merkelig når vår ordfører benytter sikker skolevei som argument for ikke å plassere skolen midt i skolekretsen, sentralt plassert midt i områdeplan Overvik, skriver FAU i brevet.

Som Adresseavisen har omtalt de siste dagene, har politikerne lagt ny barneskole i Østbyen til en landbrukstomt ved Jakobsli gård, utenfor de rundt 400 målene med dyrka mark på Overvik som allerede er omregulert til utbygging. Det innebærer at ytterligere 30 mål dyrka mark kan bli ofret. Fylkesmannen har allerede varslet innsigelser, og dermed vil avgjørelsen sannsynligvis havne i Kommunaldepartementet.

Byggeplass

For de 160 elevene i Olderdalen som skal gå ved den nye skolen, innebærer lokaliseringen at de får en lang, tung og værhard skolevei.

- Vi er helt enig med ordføreren i at vi må få en skole med en god plassering som sikrer en trygg skolevei. Men vi er ikke enige i at løsningen da er å legge skolen i utkanten av skolekretsen. Skolen bør ligge på Overvik, midt i skolekretsen, sier Smolan.

Ordføreren sier at en ved å legge skolen utenfor Overvik-området, unngår at skolen havner midt inne i en byggeplass. Men FAU påpeker at også Jakobsli er et utbyggingsområde.

- Dette er overhodet ingen trafikksikker løsning. Barna må gå gjennom store utbyggingsområder i mange år, sier Smolan.

- Men plasseringen på Jakobsli vil føre til at elever fra Øvre Charlottenlund som også skal gå her, vil få en kortere skolevei?

- Vi mener det vil være en fordel for alle at vi får en skole som er plassert midt i skolekretsen. Å legge skolen ved Overvik vil derfor være optimalt for det store flertallet. Vi er ikke blitt kontaktet av noen som mener noe annet, sier Smolan.

FAU ber nå om at Arbeiderpartiet snur i den betente saken.

- Vi finner det helt uakseptabelt at dere ikke tar oss og våre vurderinger på alvor i denne saken. Vi vil nok en gang be dere snu og gjøre om vedtaket, slik at skolen plasseres der vi foreslår, like ved Overvik gård, skriver FAU.

Overvik: De ønsker skolen lagt til Overvik, som er sentralt i den nye skolekretsen. Fra venstre Egil A. Hov, Ranheim inn i framtida, Tone Guttormsen og Erling Wold i FAU ved Jakobsli skole. Foto: Rune Petter Ness