Bare deler av den 550 meter lange Bregneveien har fortau.

Trondheim kommune har fått bevilget 12 millioner kroner fra Miljøpakken til en total opprustning av veien. Bregneveien går mellom Jonsvannsveien og Fiolsvingen og har siden 1980-tallet vært stengt for gjennomkjøring.

- Hensikten med prosjektet er å bedre trafikksikkerheten ved å anlegge bredere fortau langs Bregneveien fra Jonsvannsveien til Blåklokkeveien og bygge nytt fortau videre til Fiolsvingen, forteller prosjektleder Petter Fuglaas i kommunalteknikk i Trondheim kommune.

Trafikkert vei

Strekningen mellom Jonsvannsveien og Thorbjørn Bratts vei har siden 1980-tallet vært stengt for gjennomkjøring. Mange gående benytter Bregneveien til og fra Nardo skole, idrettsplassen ved skolen, NTNU på Gløshaugen, Moholt studentby eller en av barnehagene i området. I dag er fortauet så smalt at det ikke er mulig å utføre tilstrekkelig vintervedlikehold.

- Det skal også bygges nytt drensanlegg og settes opp nye gatelys langs hele Bregneveien. I tillegg skal dagens elkabler fra Trønderenergi skiftes ut langs hele strekningen. Eksisterende kabler må ligge til de nye er på plass, for at ikke beboerne skal bli strømløse, sier Fuglaas.

Deler av Bregneveien er i så dårlig forfatning at veifundamentet i kjørebanen på enkelte strekninger må skiftes ut. Veien vil få ny asfalt, kantstein og fartshumper.

Må avstå grunn

Fordi hele strekningen skal få fortau har 35 grunneiere avstått grunn. Bredden på fortauet blir på 2,5 meter pluss grusskulder. Kjørebanen reduseres til fem meters bredde. Det er om lag 45 eiendommer som har direkte avkjørsel fra Bregneveien.

- Det meste av arbeidet vil være ferdig i løpet av senhøsten, men det kan blir noe etterarbeid neste vår, sier Fuglaas.

Kommunen har engasjert entreprenør Brødrene Bjerkli AS til å utføre arbeidet.

Redusert fremkommelighet

- Under anleggsperioden vil det i enkelte perioder kunne bli redusert fremkommelighet, og i verste fall kan veien i korte perioder bli helt stengt for biltrafikk, sier Fuglaas.

Han legger til at alle eiendommer og virksomheter langs strekningen vil bli sikret nødvendig gangadkomst i anleggsperioden og ber om forståelse for at det kan oppstå ulemper for beboere, næringsdrivende og besøkende i denne perioden.

Ut i veien: Phlijah Judith (t.v.) og Rita Nyavor savner fortau i Bregneveien, men i løpet av høsten skal et nytt fortau stå ferdig, med penger fra Miljøpakken. Foto: jens petter søraa, Adresseavisen
Trangt: Bregneveien skal rustes opp og få en fem meter bred kjørebane. Et nytt fortau vil legge beslag på flere eiendommer. Foto: jens petter søraa, Adresseavisen