Massimo Busuoli kaller seg for europeer, oppvokst i Italia, bosatt i Brussel og jobber for en norsk organisasjon, NTNU.

Han sier det er et godt spørsmål om hva som nå skjer etter at britenes folkeavstemning endte med et flertall for å forlate EU.

- Vi lever i en global verden. Hvordan kan enkeltland greie seg alene? spør Massimo Busuoli og snakker om selvforsyning, forsvar og konkurranse med andre land som for eksempel den hurtigvoksende økonomien i Kina. Han minner også om at Storbritannia var i en stor økonomisk krise før EU.

Alderskille mellom ja og nei

- EU skapte økonomisk vekst i Storbritannia. Det er historiske fakta. Derfor er det interessant hva som skjer nå.

Busuoli slår fast at det er et aldersskille mellom britene. De over 50 år ønsker å forlate EU, mens det er stort flertall blant de yngste for å bli. I den yngste aldersgruppen mellom 18 og 24 år var hele 75 prosent for at Storbritannia skulle bli værende i EU. Blant de over 65 år var det bare 39 prosent som stemte for å bli.

- De eldre har ødelagt framtidsmulighetene til de yngre, sier han.

- De har fått dårligere muligheter til å bevege seg rundt i Europa for å jobbe og bo i ulike land.

- Folkeavstemning fungerer ikke

Han mener folkeavstemning ikke fungerer til å avgjøre viktige spørsmål som EU-medlemskap.

- Det var feil av statsminister David Cameron å legge spørsmålet ut for folkeavstemning. Resultatet viser at det er basert på følelser og for lite på kunnskap, sier han og understreker at han ikke er motstander av demokrati.

- Men det må være et informert demokrati.

- Du representerer en norsk organisasjon i Brussel. Tror du Storbritannia kan få samme posisjon i EU som Norge?

- Nei, det tror jeg ikke. Når Storbritannia skal forhandle en ny avtale med EU, kommer EU til å være en hard forhandler mot et land som frivillig har valgt å melde seg ut. Norge har en historisk avtale med en helt annen bakgrunn. Jeg tror ikke det er vilje i EU å gi Storbritannia samme fordelaktige avtale, sier NTNUs mann i Brussel, europeeren Massimo Busuoli som har jobbet i Europa fra 1994. Han har et stort håp om at de 27 resterende EU-landene klarer å fortsette som et samlet Europa.