Studentsamskipnaden (Sit) og NTNU håper at bygget skal stå ferdig i 2020.

- Utrolig positivt at Kunnskapsdepartementet har gitt klarsignal, sier Jørgen Gunderengen, organisatorisk nestleder i Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim.

- Vi har lenge ønsket et tredje idrettsbygg i Trondheim. Dette blir nær byen og nær der studentene studerer og bor. Området har også gode bussforbindelser, sier Gunderengen.

Midt på campus

Det har lenge vært klart at Fakultet for helse- og sosialvitenskap skal flyttes fra Tunga til et nytt bygg i Elgeseter gate 10, i ytterkanten av sykehusområdet. Nå er det klart at samskipnaden skal få bygge på samme tomt. Prosjektet blir et unikt samarbeid der både Statsbygg og Sit er eiere og byggherrer.

Bygget blir liggende midt på NTNUs campus, uansett hvilken modell for utbygging som besluttes. Tomten ligger mellom Gløshaugen, St.St. Olavs Hospital og Kalvskinnet. Studentersamfundet er like borti gata og det gamle idrettsbygget i Christian Frederiks gate er heller ikke langt unna.

Studentsamskipnaden jubler

- Prosjektet er viktig og unikt, sier en svært fornøyd konsernsjef Knut Solberg i Sit.

- Løsningen er innertier med tanke på målsettingen om en levende campus. Bygget blir liggende midt på campus og vi får sambruk av lokalene med NTNUs forskning og undervisning, sier Solberg.

Fakultet for helse- og sosialvitenskap er i dag geografisk løsrevet fra andre deler av NTNU. En plassering på Øya betyr at de kommer veldig tett på helsefagene i sykehusområdet.

Samling for helse- og sosialfagene

- For studentene blir dette en stor kvalitetsheving, sier dekan Solrun Valen.

- Studentene ønsker helst å være sentralt i byen. Nå blir de del av det øvrige studiemiljøet ved NTNU. Vi ser frem til å delta i et tverrfaglig miljø for utdanning og forskning.

Valen synes det passer glimrende at samskipnaden skal ha treningssenter og lokaler for studentaktiviteter i samme bygg.

- Flere av våre fag bruker treningslokaler i undervisningen. På denne måten får vi utnyttet lokalene mye bedre. I tillegg er det positivt for miljøet og studiekvaliteten at det er et treningstilbud på campus, sier Valen.

Nærmere én milliard

Sit vil ha 5000 kvadratmeter i det nye komplekset. Det nye helse- og sosialbygget blir på 13.000 kvadratmeter og kostnaden er under 750 millioner kroner, grensen for kravet om kvalitetssikringsregimet KS1.

Sit eier i dag idrettsareal på Gløshaugen, Dragvoll, Moholt og Dronning Mauds Minne Høgskolen, til sammen 10.500 kvadratmeter. I tillegg kommer 2000 kvadratmeter som leies i Portalen på Nedre Elvehavn. Sit ønsker å forlate Portalen når det nye senteret står ferdig.

Ny hall senere

I stedet for to separate bygg i Elgeseter gate, er planen å gjennomføre alt i ett byggetrinn. NTNU og Sit vil ha felles inngangsparti, vrimleområder, kantine, gangareal og resepsjon. Sit har lagt en fremdriftsplan med start for anbudskonkurranse i september 2016, politisk beslutning i 2017 og riving av eksisterende bygg og byggestart i midten av 2018, og ferdigstillelse i 2020.

Bygget i Elgeseter gate har ikke plass til en stor idrettshall, og Sit har planer om en ny sentralt plassert hall som skal erstatte idrettsbygget på Dragvoll når virksomheten ved universitetssenteret flyttes til Gløshaugen/Øya-området.

Fornøyd: Jørgen Gunderengen i Velferdstinget er glad for at Kunnskapsdepartementet lar samskipnaden få bygge på samme tomt.
Tommel opp: Dekan Solrun Valen ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap synes samlokalisering med treningssenter er ideelt.
Konsernsjef Knut Solberg i Sit er meget fornøyd med at samskpinade får bygge sammen med Statsbygg.