- Vi har noe å fylle livet med

I år støtter UDI frivillige organisasjoner i Midt-Norge med over fem millioner kroner til aktiviteter for asylsøkere. Mohamad Mohamad sier å jobbe frivillig på Voll Gård gjør at han har noe meningsfult å fylle livet med.

F.v: Mohamad Mohamad, Mohamad Selman og Tsegay Eyaso Haile jobber som frvillige på Voll Gård fem dager i uken. Her hjelper de gartner Johannes Eske Andersen med å høste grønnsaker.  Foto: Kristian Helgesen / Adresseavisen

– Som flyktninger må vi vente mye. Vi venter alle på svar på asylsøknadene våre. Vi som får jobbe frivillig på Voll Gård er heldige som har noe nyttig å gjøre. Vi får bidra til samfunnet. Alle på mottaket sier de ønsker å være med på liknende tilbud. Mange vet ikke hvordan de kan få slippe til, sier Mohamad Mohamad fra Syria.